Like ons!
Evenepoel kijkt ogen uit: 'Dumoulin kwam zeggen dat ik héél sterk had gereden'

Algemeen nieuws

Evenepoel kijkt ogen uit: 'Dumoulin kwam zeggen dat ik héél sterk had gereden'

Remco Evenepoel vermaakt zich vooralsnog opperbest in het profpeloton. De jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step maakt naar eigen zeggen snel stappen in zijn ontwikkeling en krijgt daarvoor ook de complimenten.

'Het profleven is helemaal anders dan het leven dat ik gewend was. Vorig jaar zat ik nog op school en was ik de ganse dag bezig. Nu heb ik veel meer tijd. Ik sta op, ga soms meteen voor een ritje, neem mijn ontbijt en ga nadien opnieuw voor een ritje', aldus Evenepoel bij de Het Nieuwsblad. 'Vooral met rust en recuperatie heb ik af en toe nog moeite. Vermoedelijk omdat ik nog zo jong ben. Ik heb vermoedelijk wel wat foutjes gemaakt door te weinig te rusten.'

Toch kon Evenepoel zich al vaak tonen. In de UAE Tour bracht hij na een waaier een tweede groep eigenhands terug van voren. 'Tien minuten lang heb ik aan de kop van ons peloton gesleurd en toen we opnieuw vooraan kwamen, is Tom Dumoulin me komen opzoeken om te zeggen dat ik héél sterk had gereden. Dat was een groots moment voor mij.' (foto: Deceuninck-Quick-Step/Sigrid Eggers)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven