Like ons!
Team Jumbo-Visma ontkent dat Roglic ooit te maken had met verdachte Erzen

Algemeen nieuws

Team Jumbo-Visma ontkent dat Roglic ooit te maken had met verdachte Erzen

Primoz Roglic heeft nooit iets te maken gehad met Milan Erzen, zo vertelt Addy Engels van Team Jumbo-Visma aan het Algemeen Dagblad. Erzen wordt als oprichter van Bahrain-Merida in verband gebracht met Operation Aderlass, waarbij veel Slovenen betrokken zijn.

'Wij voelen ons niet aangesproken', stelt Engels. Roglic zou in zijn jaren bij Adria Mobil hebben gewerkt met Erzen, die zelfs zijn ontdekker zou zijn geweest. 'Ook het in diverse media gemelde feit dat deze man de ontdekker is van Roglic is onjuist. Primoz heeft nooit iets met hem te maken gehad.'

Operation Aderlass: Drie keer Bahrain-Merida en al enkele bekentenissen

Operation Aderlass slaat inmiddels flink om zich heen in de wielerwereld. Erzen wordt nog slechts onderzocht, ploegleider Borut Bozic en Kristijan Koren van Bahrain-Merida zijn wel reeds door de ploeg en de UCI geschorst.

Ook Kristijan Durasek (UAE) en oud-renner Alessandro Petacchi liggen onder de loep en zijn geschorst. Eerder al bekenden Georg Preidler en Stefan Denifl hun betrokkenheid bij het dopingnetwerk van arts Mark Schmidt. Ook oud-sprinter Danilo Hondo kwam recent met een bekentenis. (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven