Like ons!
Mollema blijft voor klassement gaan: 'Meer renners zullen een slechte dag hebben'

Giro d'Italia

Mollema blijft voor klassement gaan: 'Meer renners zullen een slechte dag hebben'

Bauke Mollema verloor zaterdag ruim twee minuten op de meeste van zijn concurrenten. Hierdoor zakte de Groninger naar de zesde plek van het algemeen klassement, maar hij heeft zijn hoop op een goed klassement nog niet opgeven.

Voor de camera van Eurosport geeft de Mollema aan 'teleurgesteld' te zijn met het tijdverlies op de meeste van zijn concurrenten. De kopman van Trek - Segafredo zegt daarover: 'Ik ben zeker teleurgesteld. Ik verlies twee minuten op al mijn concurrenten. De klim was te lang en te steil voor mij. Ik moest al snel mijn eigen tempo gaan rijden en had op de top al een achterstand van ongeveer anderhalve minuut. Ik heb geprobeerd om in de afdaling de schade te beperken.'

Natuurlijk is het dan de vraag of zijn aanval in de dertiende etappe van invloed is geweest op het resultaat van nu. 'Nee, dat denk ik niet. Ik heb het grootste gedeelte van de rit gewoon in de groep kunnen zitten. Dan is het net alsof je in het peloton zit. Alleen op de laatste klim heb ik op kop gereden, maar dat moesten de andere renners ook', aldus Mollema.

Mollema: 'Er is niets aan de hand'

Vervolgens was het de vraag of het uitzoeken van een mooie rit niet beter zou zijn dan het gaan voor het klassement. Mollema is daar vrij duidelijk in: 'Ik sta nog zesde in het klassement. Er is nog niks aan de hand. Ik ga gewoon nog honderd procent voor het klassement. Er zullen meer renners zijn die een slecht dag hebben volgende week.' Hij wees ook op Ilnur Zakarin, die na zijn overwinning van vrijdag nog meer tijd verloor in de veertiende etappe dan Mollema. 'Zakarin verliest hier nog meer minuten. De Giro duurt nog een week en we zullen dit volgende week meer zien.' (Foto: Sirotti) 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven