[Update] 'Officieus akkoord Carapaz en INEOS over tweejarig contract' Algemeen nieuws

[Update] 'Officieus akkoord Carapaz en INEOS over tweejarig contract'

Door Jorn Schulting 14 juli 2019 | 08:18


(29 mei 2019, 08.36 uur) Huidig rozetruidrager in de Giro Richard Carapaz gaat in 2020 voor Team INEOS rijden. Tenminste, als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven. In de editie van woensdag wordt geschreven over de mogelijke transfer van de Ecuadoraan.

Het was Chris Froome die de Giro d’Italia van 2018 won, maar Carapaz die de grote revelatie was. Als vrijwel onbekende renner werd hij vierde in de Ronde van Italië en won hij een etappe. Nu, een jaar later, staat hij in de derde week in het roze. Een prestatiecurve waar ze bij INEOS wel brood in zien.

Volgens Gazzetta is er ‘een goede kans’ dat de transfer er gaat komen, juist op het moment dat Carapaz een kopmanschap naar zich toe aan het trekken is bij Movistar. Deze ploeg doet er dan ook alles aan om het contract van de Ecuadoraan te verlengen, maar het lijkt tevergeefs.

Wat de rol van Carapaz bij INEOS zou worden is onduidelijk. Met Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal heeft het al drie kopmannen en met onder meer Michal Kwiatkowski en Gianni Moscon mannen die een gooi proberen te doen naar het kopmanschap. Dan hebben ze aan Carapaz een taaie concurrent.

Update - 3 juni 2019 (11.07 uur): 'Salaris Carapaz vertienvoudigd bij handtekening onder INEOS-contract'

Richard Carapaz gaat deze week om tafel met INEOS-manager Dave Brailsford om te praten over een contract bij de ploeg van Chris Froome en Geraint Thomas. Dat meldt La Gazzetta dello Sport maandag, daags nadat Carapaz zijn eerste grote ronde heeft gewonnen.

Volgens de Italiaanse krant zal INEOS hem een driejarig contract aanbieden en geeft het hem ‘minimaal het tienvoudige’ van zijn huidige Movistar-salaris. Momenteel verdient Carapaz volgens La Gazzetta zo’n 150.000 euro per jaar. Bij INEOS ligt er dus anderhalf miljoen op jaarbasis voor de Ecuadoraan klaar.

Update II - 6 juni 2019 (11.30 uur): Carapaz tekent 'gewoon' bij bij Movistar

Richard Carapaz weerstaat naar alle waarschijnlijkheid toch de verleidingen van Team INEOS en tekent een nieuw contract bij Movistar. Dat meldt Marca donderdagochtend. Carapaz zou zich niet goed voelen bij een overstap naar INEOS, waar zijn status anders zal zijn dan bij Movistar. Bij de Spaanse ploeg kan hij een flinke salarisverhoging tegemoet zien en kan hij rustig blijven werken aan zijn ontwikkeling. Volgend seizoen rijdt hij in principe opnieuw de Giro d'Italia.

Update III - 14 juni (08:25 uur): 'Akkoord Carapaz en INEOS over tweejarig contract'

Er lijkt een definitieve wending te hebben plaatsgevonden in de soap rond Richard Carapaz. De winnaar van de Giro zou, ondanks eerdere berichtgevingen over een contractverlenging bij Movistar, voor twee jaar hebben getekend bij INEOS.

Zo weet l'Equipe zondagochtend te melden dat INEOS-baas Dave Brailsford en Giuseppe Acquadro, de zaakwaarnemer van Carapaz, twee dagen geleden tot een akkoord zouden zijn gekomen en de Ecuadoriaan dus aan het einde van het seizoen zal vertrekken bij Movistar. De krant benadrukt daarbij wel dat, gezien het gegeven dat de transfermarkt pas vanaf 1 augustus opent, de deal tot die tijd nog niet officieel bekend zal worden gemaakt. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws