NK voor wereldtoppers mogelijk naar buitenland: 'Wild en interessant idee' Algemeen nieuws

NK voor wereldtoppers mogelijk naar buitenland: 'Wild en interessant idee'

Door Bram van der Ploeg 29 mei 2019 | 18:32


Het NK wielrennen op de weg wordt mogelijk in de toekomst in het buitenland georganiseerd. De KNWU stelt dat de vele goede klimmers in het land een kans moeten krijgen om mee te doen om het rood-wit-blauw.

Met onder meer Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Wout Poels, Robert Gesink en Bauke Mollema heeft Nederland veel wereldtoppers, maar in Nederland komt men niet verder dan de Cauberg. Om die reden zoekt de KNWU ook in het buitenland naar een uitdagend parcours. Directeur Thorwald Veneberg vertelt aan het Algemeen Dagblad: 'We zijn vorig jaar al met de ploegen in gesprek gegaan hoe we kunnen proberen het NK aantrekkelijk te maken voor renners en ploegen. Een NK in de bergen in Oostenrijk of Duitsland waar flink geklommen kan worden is een van de ideeën.'

Richard Plugge van Team Jumbo-Visma is één van de bedenkers van een NK in het buitenland. Wedstrijdorganisator Golazo is volgens Veneberg enthousiast. 'Golazo vond het een wild en interessant idee. Ook wij vinden het interessant, maar voor nu en de komende jaren hebben we voor het NK nog even onze handen vol. Nu zijn Nederlandse gemeenten een grote partner, maar als je een NK in de Alpen doet is de vraag: wie betaalt de kosten? En hoe krijg je alle renners daarheen? Dat is een uitdaging.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws