Van der Poel hakt knoop door en rijdt WK Yorkshire: 'Parcours moet mij liggen' Algemeen nieuws

Van der Poel hakt knoop door en rijdt WK Yorkshire: 'Parcours moet mij liggen'

Door Bram van der Ploeg 07 juni 2019 | 16:11


Mathieu van der Poel komt in september in actie bij het WK wielrennen op de weg in Yorkshire. Dat meldt de KNWU vrijdagochtend. Volgens de wielerbond is er goed overleg geweest tussen bondscoach Koos Moerenhout, Van der Poel en zijn ploeg Corendon-Circus.

'Doordat Van der Poel actief is in drie disciplines moet hij keuzes maken in zijn volle programma. Op basis van sporttechnische redenen heeft hij dispensatie van de KNWU gekregen om eind deze maand niet het Nederlandse Loterij NK wielrennen te hoeven rijden', zo valt te lezen. Door het WK op de weg laat Van der Poel ook het WK mountainbike in Canada schieten. Op 6 oktober is hij wel op de mountainbike aanwezig bij een test-event in Tokio. 

'Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe', aldus een tevreden bondscoach Moerenhout. Van der Poel legt zijn keuze uit: 'Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg. Ik wil bovendien absoluut aanwezig zijn op het test-event in Tokyo. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is niet haalbaar.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws