Like ons!
Van der Poel zorgt voor jubelstemming: 'Als ploeg zijn we nu zoveel sterker'

Algemeen nieuws

Van der Poel zorgt voor jubelstemming: 'Als ploeg zijn we nu zoveel sterker'

Koos Moerenhout is helemaal in zijn nopjes met de keuze van Mathieu van der Poel om naar het WK wielrennen in Yorkshire te gaan. De bondscoach van de Nederlandse heren ziet de kansen op de winst flink vergroot worden door de aanwezigheid van de alleskunner.

'Als ploeg zijn we nu zoveel sterker, want zijn status vergroot ook de kansen van onze andere renners', aldus Moerenhout bij Wielerflits. De coach werd overtuigd door de winst van Van der Poel in de Amstel Gold Race. Daar toonde het talent aan dat hij de kilometers aan kan. 'Hij heeft aangetoond heel goed naar een bepaalde wedstrijd te kunnen toeleven en dat hij daar in topvorm naartoe kan pieken. Mentaal kan hij boven zichzelf uitstijgen. Maar het belangrijkste: hij vindt in Yorkshire een parcours dat hem uitermate goed ligt.'

Met een zware lokale ronde voor de finale voorspelt Moerenhout een 'slijtageslag' in Yorkshire. Met Van der Poel kan Nederland meerdere troeven uitspelen. 'Mathieu is op het WK een van de te kloppen mannen. Stel je voor dat de andere favorieten naar hem kijken en een Tom Dumoulin of Niki Terpstra is weg in de slotfase. Dan kan Mathieu ook tegen de concurrentie zeggen: "Ga ze maar halen, jongens." Zijn aanwezigheid maakt het palet aan renners gewoon nóg beter.' (foto: Proshots)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven