Like ons!
Kruijswijk verliest tijd in Dauphiné: 'Mis nog een paar procent om mee te gaan'

Algemeen nieuws

Kruijswijk verliest tijd in Dauphiné: 'Mis nog een paar procent om mee te gaan'

Steven Kruijswijk beleefde geen gemakkelijke dag in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné. Na een felbevochten etappe verloor de Nederlander tijd op de andere klassementsrenners. 'Het was een lastige en pittige etappe vandaag', aldus Kruijswijk via zijn ploeg.

Kruijswijk verklaart waarom het zo'n moeilijke etappe was: 'De opeenstapeling van korte beklimmingen en het slechte weer maakten de etappe erg zwaar. In de finale zat ik goed van voren, maar moest ik vlak voor de top net afhaken en belandde ik in een tweede groepje met Bardet en Porte. Na mijn hoogtestage is het gevoel goed, maar ik mis nog net een paar procent om met de besten mee te kunnen.'

Niermann: 'Niet onlogisch na enkele weken hoogtestage'

Ook de ploegleider van Jumbo-Visma zag dat veel renners het lastig hadden: 'Er werd hard gereden. Voor ons was het een ideale situatie dat Sepp (Kuss, red.) mee zat. De andere jongens hebben Steven en Wout (Van Aert, red.) perfect in de finale afgezet, maar ze konden uiteindelijk net niet mee met de besten. Dat is jammer, want je verliest liever geen tijd. Na een hoogtestage van enkele weken is het ook niet onlogisch. De vorm is goed en de mannen zijn op de goede weg richting de Tour.' (Foto: Strava Kruijswijk)

2 reacties

2 reacties

 1. 0.o

  0.o

  13 Jun 2019 om 02:08

  Genoeg TDF winnaars waren nog niet in tòpvorm in de Dauphiné.
  Roglic piekte onlangs nog te vroeg, terwijl Kruiswijk erom bekend staat een fantastische 3e week in huis te hebben.
 2. Aart Planck

  Aart Planck

  10 Jun 2019 om 17:50

  Bla... geeft nu nog niets... bla... heeft nog tijd genoeg... bla... Het oude liedje wat we ook kennen van o.a. Mollema. Aperte nonsens, zeg ik je. Hij kan de concurrentie niet bijhouden en dat is een zeer betrouwbare indicator voor de Tour straks, is altijd gebleken. Dat wordt dus weer niets in juli!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven