Like ons!
Alleen metaalsplinter lijkt Dumoulin nog te hinderen: 'Ik had echt weinig last'

Algemeen nieuws

Alleen metaalsplinter lijkt Dumoulin nog te hinderen: 'Ik had echt weinig last'

Na een dag in de aanval in het Critérium du Dauphiné lacht Tom Dumoulin met zijn herkenbare brede, Limburgse grijns. Zijn knie voelt goed aan, de Tour glinstert wat meer aan de horizon én hij voelt zich weer écht wielrenner.

‘Hier ben ik renner voor’, lacht Dumoulin bij het AD, na een dag in de ontsnapping. ‘Het is heel lang geleden dat ik in een ontsnapping zat. Er is altijd wel een reden waarom dat niet gaat. Dit was wel eens een keer leuk’, aldus de Limburger, die normaliter altijd met klassementsambities rijdt.

Nu niet, want hij is vooral aan het herstellen van zijn knieblessure: een scheurtje in het kraakbeen en een klein scherfje metaal, dat bij de val in zijn knie terecht is gekomen. Dat laatste klinkt heftiger dan het is. ‘Dat metaal kan geen kwaad, al kan je lichaam er wel op reageren. Het grotere probleem is het kraakbeen. Ik wil geen kraakbeen verslijten.’

Dumoulin: 'Probleem niet in knie, maar in metaal'

Het metaal deed Dumoulin na de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné echter wel schrikken. ‘Toen werd de knie heel erg dik na de finish. Maar de dokter heeft me met zekerheid kunnen vertellen dat het probleem niet in de knie zit, maar waarschijnlijk dat metaal is dat reageert.’

En dus is Dumoulin hoopvol, zeker na zijn goede tweede dag. ‘Ik had echt weinig last. Ik voelde mijn rechterbeen zelfs meer, omdat je natuurlijk een beetje compenseert.’ De Tour de France lijkt dus gewoon haalbaar in topvorm. Op één voorwaarde. ‘Als ik deze week niet kan uitrijden, wordt het lastig om er in topvorm te staan.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven