Like ons!
Bij welke ploeg past sprinter Bennett? 'Ik wil niet meer geblokkeerd zitten'

Algemeen nieuws

Bij welke ploeg past sprinter Bennett? 'Ik wil niet meer geblokkeerd zitten'

Ondanks dat Patrick Lefevere eerder al liet uitschijnen dat Sam Bennett had bijgetekend bij BORA, blijkt dat nu toch niet het geval. Na zijn ritzege in de Dauphiné, intussen zijn zevende van het seizoen, vertelde hij Cyclingnews dat zijn opties nog open liggen. In welk team past Sam Bennett?

Bennett sluit opnieuw voor BORA tekenen niet uit, maar kijkt ook elders. 'Voor volgend jaar ben ik aan het praten met verschillende ploegen. Ik wil de ploeg dat me het beste programma kan bieden én me kan ondersteunen', zo vertelt hij. 'Ik wil niet meer geblokkeerd zitten achter andere renners', zegt hij, waarmee hij doelt op Pascal Ackermann en Peter Sagan. 'Ik heb opties, maar het wordt een lastige keuze. De tijd tikt namelijk genadeloos weg. Ik heb het gevoel dat de komende jaren mijn beste worden, wat het een belangrijke keuze maakt.'

Dit jaar is Bennett de rittenkaper bij uitstek. Enkel in Romandië lukte het hem niet om het zegegebaar te maken. Zeven keer won hij al, waaronder vier ritten in een World Tour-rittenkoers, waarvan twee in Parijs-Nice. 'Ik weet dat ik geen plaats heb in de ploeg voor de Tour, maar ik wil in elke etappekoers waar ik start minstens één rit winnen.' Dinsdag won Bennett alvast makkelijk de eerste echte spurtetappe in de Dauphiné, waarmee hij zich opnieuw toont als een sterke aanvulling voor ieder team. Maar welk team? (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven