Like ons!
Greipel voelt beterschap ondanks tegenvallend resultaat: 'We kijken vooruit'

Algemeen nieuws

Greipel voelt beterschap ondanks tegenvallend resultaat: 'We kijken vooruit'

André Greipel werd dinsdag vijftiende in de spurt van de Dauphiné en blijft op zijn honger zitten. Na een lange dag in de regen raakte hij het juiste wiel kwijt. ‘We kijken vooruit’, zegt hij op de teamwebsite.

Greipel werd vijftiende in de spurtetappe, gewonnen door Sam Bennett. 'Het team heeft nochtans geweldig werk verricht', zegt Greipel. In World Tour-rittenkoersen is zijn beste spurtresultaat dit jaar een zesde plaats, in Catalonië. Samen met Warren Barguil leidt hij de selectie van Arkéa Samsic tijdens de komende Tour. Toch komt hij niet vaak aan sprinten toe, en dat was ook dinsdag het geval. 

Greipel is nooit degene geweest die risico’s nam in de sprint en die schrik lijkt er sinds zijn transfer naar Arkéa-Samsic niet beter op te zijn geworden. 'Het team heeft geweldig werk verricht en was de hele dag bij me in de buurt. Op de fiets was het erg koud, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik ging op zoek naar het wiel van Bennett. Het was een echt gevecht, in het bijzonder met zijn teamgenoten.'

Greipel, die al elf ritten won in de Tour, wanhoopt echter niet. 'Ik weet dat ik op de goede weg ben, mijn gevoel wordt beter en beter. Uiteindelijk hoopte ik iets moois neer te zetten in de sprint, maar dat lukte niet. Ik kijk vooruit naar wat komt.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven