Like ons!
Aru herstelt van operatie liesslagader en start in Ronde van Zwitserland

Algemeen nieuws

Aru herstelt van operatie liesslagader en start in Ronde van Zwitserland

Fabio Aru rijdt de Ronde van Zwitserland. Het moet zijn eerste etappekoers voor UAE Team Emirates worden sinds zijn comeback na een operatie in april, zo schrijft La Gazetta dello Sport. Na zijn winst op La Planche des Belles Filles in de Tour van 2017 sukkelde hij jarenlang met de liesslagader, maar dat euvel zou na de gelukte operatie van de baan moeten zijn.

Op zondag maakte Aru zijn rentree in de GP Lugano. En die was erg succesvol. Hij lanceerde er Diego Ulissi naar de overwinning en finishte zelf als 22ste. ‘Ik ben zeer blij met het gevoel waarmee ik rondreed’, zegt de 28-jarige Sardiniër.

Aru lijkt klaar voor meer en dat beseft ook de ploegleiding. Aru zou na Lugano opnieuw in actie komen in de Ronde van Slovenië, maar die wedstrijd werd omgewisseld met de Ronde van Zwitserland. Zo maakt hij op zaterdag zijn debuut in de Ronde van Zwitserland. Hij staat aan het vertrek naast toppers als Enric Mas en Geraint Thomas en teamgenoten Rui Costa en Alexander Kristoff.

Het is nog onduidelijk of hij drievoudig ex-winnaar Costa in Zwitserland moet bijstaan. ‘Er wacht me een wedstrijd van negen ritten waarin ik dag na dag zal proberen te groeien', blijft hij voorzichtig. 'Mijn enige doel is om het juiste gevoel te pakken te krijgen.’ De Ronde van Frankrijk staat op dit moment ook op de kalender aangestipt, maar het valt nog af te wachten of hij daar opnieuw de rol van kopman toebedeeld krijgt. (Foto: Instagram)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven