Like ons!
Aerts vernieuwt contract bij Telenet-Fidea Lions: 'Mooie wegdoelen in juni'

Algemeen nieuws

Aerts vernieuwt contract bij Telenet-Fidea Lions: 'Mooie wegdoelen in juni'

Toon Aerts heeft zijn contract bij Telenet-Fidea Lions vernieuwd. De 25-jarige Aerts ligt tot 2022 onder contract. Aerts, die zich in het veldrijden dit jaar profileerde als één van de drie beste veldrijders naast Mathieu van der Poel en Wout van Aert, voelt zich naar eigen zeggen thuis bij Fidea, zo is te lezen op de ploegwebsite.

Hij eindigde vorige week nog tweede in het klassement van de Luxemburgse rittenkoers Flèche du Sud, en zal ook aandachtig gevolgd worden tijdens de Baloise Belgium Tour. 'Het draaide het al goed de afgelopen weken', zegt hij. 'In de kermiskoersen en Flèche du Sud ging ik zonder forceren op zoek naar het goede gevoel. In de Flèche eindigde ik zelfs al onverhoopt 2de achter mijn triomferende ploegmaat Quinten Hermans. Ook in juni liggen er voor mij wel enkele mooie doelen op de weg te wachten. De Baloise Belgium Tour, het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Middelkerke en het Belgisch kampioenschap in Gent. Daar liggen voor de ploeg en mij een aantal mogelijkheden om ons in de kijker te rijden.'

Aerts begint ondertussen al aan zijn zevende seizoen bij de ploeg. Hij voelt zich er goed ondersteund door onder meer sportief manager van de ploeg Sven Nys. 'Maar ook tussen de renners klikt het. We hebben sinds enkele jaren een vaste rennersgroep uitgebouwd waarin iedereen elkaar goed heeft leren kennen. Heel het jaar door zijn we samen op pad voor trainingsstages en wedstrijden en dan maken we constant plezier. De aanwezigheid van mijn broer Thijs speelt daarin ook een belangrijke rol.' (Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven