Like ons!
Van Schip wint met ultieme solo vanuit vroege ontsnapping Baloise Belgium Tour

Algemeen nieuws

Van Schip wint met ultieme solo vanuit vroege ontsnapping Baloise Belgium Tour

Jan-Willem van Schip heeft met een knappe solo de eerste rit van de Baloise Belgium Tour gewonnen. In de achtergrond spurtte Fabio Jakobsen niet door en werd derde. Tim Merlier, de nieuwe transfer van Corendon-Circus, werd tweede.

De afgelopen jaren werd er telkens gesprint op de Wandelaar, al jarenlang de finish van een etappe in de Ronde van België. Tom Boonen, André Greipel, het is elk jaar de kroniek van een aangekondigde massasprint. De rit tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist was biljartvlak. Al zou de regen dit jaar zijn rol spelen.

Klassementsmannen als Niki Terpstra, Tim Wellens en Remco Evenepoel zouden zich vandaag nog gedeisd houden. Dit was een klusje voor sprinters als Jakobsen, Jasper Philipsen, Davide Cimolai en Christophe Laporte. Al snel kwam de vroege vlucht op gang, met daarin Glenn Debruyne, Van Schip, Tom Dernies, Thomas Sprengers en David Boucher.

De Gouden Kilometer zorgde voor een attractieve kilometer in de kopgroep. Van Schip, de Nederlander van Team Roompot, nam vanuit de vlucht de meeste seconden, in totaal zeven. En daar bleef het niet bij. Op vijf kilometer deed hij een ultieme vluchtpoging en liet hij zijn vluchtgenoten achter. 

Van Schip maakt het af en slaat dubbel

Op drie kilometer had Van Schip, met zijn typische stuurtje, nog 29 seconden. In de aerodynamische houding wist hij de bookmakers tegen te spreken. Op 1,4 kilometer had hij nog 22 seconden. Zou hij het halen of niet?

Vreemd genoeg zette Deceuninck-Quick-Step geen treintje op de kop van het peloton. Het was Corendon-Circus dat nog een grote inspanning deed in de achtervolging, maar Van Schip was de beste. Merlier, de nieuwe aankoop van Corendon-Circus, werd tweede. Maar de pistier won en is meteen ook de nieuwe leider.

Uitslag etappe 1 Ronde van België:

1. Jan-Willem van Schip 
2. Tim Merlier +0.04
3. Fabio Jakobsen ''
4. Lionel Taminiaux
5. Roy Jans
6. Jasper Philipsen
7. Daan Soete
8. Tom Van Asbroeck +0.06
9. Arne Marit ''
10. Rudy Barbier

Klassement na etappe 1 Ronde van België:

1. Jan-Willem van Schip 
2. Tim Merlier +0.15
3. Fabio Jakobsen +0.17
4. Glenn Debruyne ''
5. Tom Dernies +0.18
6. Lionel Taminiaux +0.21
7. Roy Jans ''
8. Jasper Philipsen
9. Daan Soete
10. Tom Van Asbroeck +0.23

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven