Like ons!
Van Aert overklast rivalen in Dauphiné; Yates pakt geel, Nederlanders in top-5

Algemeen nieuws

Van Aert overklast rivalen in Dauphiné; Yates pakt geel, Nederlanders in top-5

Wout Van Aert heeft nog maar eens zijn klasse aangetoond met de winst in de tijdrit in het Criterium du Dauphiné. De Belg van Jumbo-Visma wist zijn tegenstander allemaal op minimaal een halve minuut te zetten. Adam Yates werd zesde in de etappe en dat was genoeg om de leiderstrui over te nemen van Dylan Teuns. 

Woensdag stond de renners in het Criterium du Dauphiné Libéré de tijdrit Roanne-Roanne te wachten, goed voor 26 kilometer. De favorieten vooraf waren Chris Froome en Tom Dumoulin, maar die eerste kwam eerder in de verkenning ten val. Hij zei ondertussen ook al af. Dumoulin wilde zichzelf wel testen.

De eerste richttijd stond op naam van Julian Alaphilippe. De Fransman gaat dit jaar niet voor een klassement in de Dauphiné en was aan de streep achttien seconden sneller dan zijn ploegmaat Rémi Cavagna. Daarna ging Dumoulin van start. Het was nog maar de vraag of hij zijn beste tijdritbenen zou kunnen vinden, maar toch realiseerde hij de snelste tussentijd en eindtijd; twaalf seconden sneller dan Alaphilippe.

Van Aert in groene trui naar knaltijd

Van Aert was als verrassing van de dag aan het eerste tussenpunt maar liefst achttien seconden sneller dan de Vlinder van Maastricht. Daarachter was ook Steven Kruijswijk maar liefst tien seconden sneller dan Dumoulin aan het eerste tussenpunt. Ging Jumbo-Visma voor een één-tweetje?

Aan de streep had Van Aert maar liefst 47 seconden voor op Dumoulin. Kruijswijk nestelde zich net achter Dumoulin op de derde plaats, op 49 seconden. Een erg goeie zaak voor Jumbo-Visma dus. Tejay Van Garderen reed nog naar de tweede plaats, maar kwam ook niet dichtbij de tijd van de Belg.

Verder was ook Adam Yates sterk in de tijdrit, hij kreeg 56 seconden aan zijn broek van Van Aert, maar zou de gele trui overnemen van Teuns. Die laatste reed vier seconden te traag. De reactie van José De Cauwer op de prestatie van de jonge Wout van Aert? 'Waar gaat dat eindigen.' (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 4 Critérium du Dauphiné

1. Wout van Aert
2. Tejay Van Garderen + 0.31
3. Tom Dumoulin + 0.47
4. Steven Kruijswijk +0.49
5. Emanuel Buchmann +0.51
6. Adam Yates + 0.56
7. Julian Alaphilippe 0.59 
8. Nils Politt +1.05
9. Jakob Fuglsang + 1.07
10. Rémi Cavagna + 1.10

Klassement na etappe 4 Critérium du Dauphiné

1. Adam Yates
2. Dylan Teuns + 0.04
3. Tejay Van Garderen + 0.06
4. Jakob Fuglsang + 0.07
5. Steven Kruijswijk + 0.24
6. Thibaut Pinot + 0.25
7. Emanuel Buchmann + 0.26
8. Alexey Lutsenko + 0.30
9. Wout van Aert + 0.30
10. Nairo Quintana + 0.40

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven