Like ons!
Poels 'in shock' na crash Froome: 'Hij ging heel, heel hard tegen de grond'

Algemeen nieuws

Poels 'in shock' na crash Froome: 'Hij ging heel, heel hard tegen de grond'

Wout Poels kan uit eerste hand vertellen dat de crash van Chris Froome in de verkenning van de Dauphiné-tijdrit flink was. De Nederlander reed voor de Brit, toen die met 65 kilometer per uur tegen een muur knalde.  

'We waren na de klim in de afdaling en de wind nam Froome's wiel. Hij ging heel, heel hard tegen de grond. Ik denk dat we 66 of 65 kilometer per uur gingen, dus het was heel slecht. Het waaide flink en op een tijdritfiets zit je een stuk minder comfortabel natuurlijk. Het kan gebeuren, maar als je neergaat met deze snelheid, dan weet je dat het niet goed zit', aldus Poels bij Cyclingnews.

'Ik hoop dat het niet zo slecht is als de crash die ik had in 2012. Maar het blijft sport en daarin word je soms mentaal op de proef gesteld. Bij een blessure of na een crash moet je terugvechten. Ik hoop dat Froome sterker terugkomt. Ik ben niet teruggegaan, maar heb wel even gewacht en zag dat er voor hem gezorgd werd. Ik heb niet met hem gesproken.'

Wel was Poels flink van de kaart, vertelt hij aan De Telegraaf: 'Ik zag hem gaan en toen waren we wel een beetje in shock daar. Ik heb voor mijn tijdrit wel een uurtje zitten shaken. 

Dumoulin: 'Verschrikkelijk voor hem en het wielrennen'

Ook Tom Dumoulin sprak na de tijdrit over de crash, die ervoor zorgt dat Froome niet naar de Tour de France kan. 'Het is verschrikkelijk voor hem en het wielrennen in het algemeen', zo vertelt hij aan de NOS. Ook Romain Bardet reageert tegenover Cyclism'Actu geschrokken: 'Dit is vreselijk. Als een concurrent zo valt, is dat nooit goed. Ik wist het niet, maar ben erg geschrokken.'

Dumoulin komt ook in het Algemeen Dagblad nog kort aan het woord, want vergroot de afwezigheid van Froome zijn eigen kansen in de Tour? 'INEOS heeft nog steeds een sterk team met Thomas en Bernal. Maar normaal gesproken zou Froome de nummer 1 leider zijn. Die gaan ook zonder Froome wel heel gecontroleerd rijden, maar het is toch een groot gemis. Hij leek hier in de Dauphiné wel echt klaar te zijn voor de Tour.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven