Like ons!
Froome zag bui al hangen na keiharde crash: 'Ik kruip nooit meer op een fiets'

Algemeen nieuws

Froome zag bui al hangen na keiharde crash: 'Ik kruip nooit meer op een fiets'

Chris Froome kon logischerwijs nog weinig uitbrengen na zijn verschrikkelijke crash in de Dauphiné, maar volgens Het Laatste Nieuws wist de Brit wel meteen dat het goed mis was. Dat beamen ook de doktoren en ploegleider Dave Brailsford, nadat Froome naar het ziekenhuis was overgebracht.

Froome werd woensdag geopereerd in een ziekenhuis in Saint-Étienne. Hij heeft zijn heup, bekken, elleboog en enkele ribben gebroken. Na de operatie werd hij overgebracht naar de intensive care, waar hij nauwlettend in de gaten wordt gehouden. 

De grote vraag in de wielerwereld is nu: kan Froome ooit weer op topniveau fietsen? Bij Team INEOS denken ze van wel, Froome zelf zou na zijn crash in alle emotie iets anders hebben gezegd: 'Ik kruip nooit meer op een fiets', zou hij hebben geroepen.

Merckx: 'Froome verslechtert niet'

Eddy Merckx is alvast een stuk positiever. Hij noemt het 'een eer', mocht Froome ooit op gelijke hoogte komen met hem als het gaat om vijf Tourzeges. 'Een breuk is geen ziekte, hé. En uitstel geen afstel. Je kan dan wel zeggen: hij wordt er niet jonger op. Maar hij verslechtert niet, de jaren krijgen blijkbaar weinig vat op hem. Omdat hij zuinig omspringt met zijn carrière, zich niet kapot rijdt. Als je ’t op die manier doet, ga je ook minder snel stuk.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven