Mollema niet verbaasd door derde plaats: 'Toen al vraagtekens bij Cobo' Algemeen nieuws

Mollema niet verbaasd door derde plaats: 'Toen al vraagtekens bij Cobo'

Door Marijn van den Berge 13 juni 2019 | 20:10


Bauke Mollema kreeg donderdag te horen dat hij in de Vuelta van 2011 zijn eerste en enige podium in een grote ronde heeft gereden. Winnaar Juan José Cobo werd geschrapt als eindwinnaar en dus steeg de toen als vierde geëindigde Mollema naar het podium.

‘Voor mij zal er niet veel veranderen’, zegt Mollema tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Maar het is toch leuk als je dat later kunt zeggen. Al is dit niet de manier waarop je het wil, door het acht jaar later te horen’, verklaart Mollema.

De Groninger is echter niet verrast door deze ontwikkeling. ‘Ik ben niet de enige die vraagtekens heeft gehad bij de prestatiecurve van Cobo. Dat had iedereen toen ook al. Die overwinning in een grote ronde van hem paste niet in zijn prestaties als je kijkt naar de jaren ervoor en erna.’

‘Ik heb wel het idee dat het wielrennen vanaf 2012, 2013 een stuk cleaner is.’ En, benadrukt Mollema: ‘Je mag er zeker van uitgaan dat mijn prestaties blijven staan. Ik ben er niet bang voor dat die geschrapt worden.’

Door de schorsing van Cobo won Wout Poels met terugwerkende kracht een etappe. Lees zijn reactie daarop hier. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws