Like ons!
[Update] Hammer Series in 2020 nog niet in Colombia; deadline niet gehaald

Algemeen nieuws

[Update] Hammer Series in 2020 nog niet in Colombia; deadline niet gehaald

(14 juni 2019) De Hammer Series trekt in 2020 ook naar Colombia. Na edities in Nederland, Noorwegen en Hong Kong is er nu dus een derde continent dat kan worden toegevoegd. Het zal ook de eerste editie worden waarbij er zowel een mannen- als vrouwenwedstrijd zal worden gehouden.

Op de eigen site laat de de organisatie weten dat in 2020 zal worden gekoerst in Pereira. In de daaropvolgende jaren zullen Quindío en Caldas worden aangedaan. Het zijn samen de drie plaatsen die bekend staan om de koffie die er vandaan komt. 

Annemiek van Vleuten laat zich blij uit over het feit dat in Colombia ook de vrouwen een wedstrijd in de Hammer Series krijgen. 'Ik heb zoveel goede verhalen gehoord over hoe mooi het wielrennen in Colombia is, ik ben echt heel benieuwd. Het is een fantastisch evenement met een agressieve koers, dat vind ik mooi. Ik ben blij dat we de Hammer Series kunnen rijden met livebeelden en online streaming. Dat is goed nieuws voor het wielrennen voor vrouwen.'

Ook Tom Dumoulin ziet voordelen van het koersen in Colombia. 'Het wielrennen is er al heel populair en koffie gaat fantastisch samen met het wielrennen dus het lijkt me een perfecte match. Dat ook de vrouwen de Hammer Series gaan rijden is ook erg tof. Ik denk dat de manier waarop zij koersen erg goed past bij dit concept en dat we een erg spectaculaire editie gaan krijgen in Colombia.'

Update - 11 juli 2019 (08.30 uur): Hammer Series niet in Colombia

Het idee was mooi, maar de Hammer Series komen in 2020 toch nog niet naar Colombia. Dat heeft het ministerie van Sport besloten, op basis van gesprekken met de race-organisatie. Beide partijen zijn er niet uit gekomen. De organisatie heeft de plannen niet op tijd aangeleverd en heeft de het plan voor de Hammer Series sowieso niet op voorhand overlegd met de overheid of de Colombiaanse wielerbond.

Bijkomend probleem waren de opgegeven data van 7 tot en met 9 februari. Tijdens deze dagen worden ook de nationale kampioenschappen wielrennen in Colombia gehouden. Daarnaast overlapt het met de ploegenpresentatie voor de Ronde van Colombia, die op 11 februari 2020 begint. (Foto: Hammer Series)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven