Dumoulin niet meer van start in zevende etappe Critérium du Dauphiné Algemeen nieuws

Dumoulin niet meer van start in zevende etappe Critérium du Dauphiné

Door Marijn van den Berge 15 juni 2019 | 10:15


Tom Dumoulin zal niet van start gaan in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Dumoulin wil volgens het persbericht geen risico nemen met een ‘geïrriteerde knie’.

‘Ik heb een solide week achter de rug en het was goed om wat koersritme op te doen. Gisteren na de etappe voelde ik me best goed, maar ’s avonds begon het weer te irriteren. Ik denk niet dat het nodig is om door te duwen met die knie, dus is rust een goede optie voordat ik weer een trainingsblok op hoogte afwerk’, zegt Dumoulin, die maandag op hoogtestage gaat.

Ploegarts Camiel Aldershof verklaart: ‘Dit is meer preventief dan iets anders. In aanloop naar de Dauphiné hebben we gezegd dat we geen risico zouden nemen en dat is precies wat we nu doen. We hebben deze week de situatie bekeken. Het was met ups en downs, maar dat hadden we verwacht. Nadat de irritaties gisteren terugkwamen, hebben we besloten extra rust te nemen in aanloop naar een hoogtestage. Dat is volgens ons beter dan hier te blijven pushen in de bergen.’

Wat de gevolgen zijn voor de Tour de France van Dumoulin is onbekend. De Nederlander zal er hoogstwaarschijnlijk wel heen gaan, maar of dat dan nog voor een klassement is, is ongewis. Eerder deze week zei Dumoulin: ‘Als ik de Dauphiné niet kan uitrijden, wordt het lastig om in topvorm aan de start van de Tour de France te staan.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws