Like ons!
[Update] Lefevere bevestigt interesse in Bennett, maar: 'BORA doet moeilijk'

Algemeen nieuws

[Update] Lefevere bevestigt interesse in Bennett, maar: 'BORA doet moeilijk'

Elia Viviani gaat Deceuninck-Quick-Step verlaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws tenminste. Viviani is één van de kopstukken van de ploeg die nog geen nieuw contract heeft en eventueel weg zou gaan.

Viviani gaat volgens HLN naar Cofidis, waar men problemen heeft met een Nacer Bouhanni uit vorm en een Christoph Laporte die zich nog op het hoogste niveau moet bewijzen. Viviani heeft twee jaar bij de ploeg van Patrick Lefevere achter de rug.

Van wie de geruchten over een vertrek steeds hardnekkiger worden is Enric Mas. De Belgische formatie is niet echt een ploeg voor een grote ronde en het is dan ook lastig Mas goed te ondersteunen. Hij zou voor drie jaar naar Movistar gaan, waar Nairo Quintana, Mikel Landa en Richard Carapaz mogelijk vertrekken.

Update - 24 juni 2019 (8.50 uur): 'Viviani op punt van tekenen bij Cofidis'

Elia Viviani is in de afrondende fase omtrent zijn transfer naar Cofidis. Dat meldt Het Laatste Nieuws maandag. Viviani werd onlangs met zekerheid aan een vertrek naar de Franse ploeg gelinkt en het lijkt er steeds meer op dat er binnenkort bevestiging komt.

Naar verwachting tekenen Viviani en lead-out Fabio Sabatini nog voor de Tour de France een contract bij Cofidis. Die ploeg heeft haar interesse in Gilbert inmiddels laten varen, maar wil wel Guillaume Martin wegkapen bij Wanty-Gobert. Zodoende wil Cofidis de weg naar de WorldTour inslaan.

Update II - 8 juli 2019 (8.40 uur): 'Viviani rond met Cofidis, DQS vindt opvolger'

Elia Viviani is definitief rond met Cofidis. Dat meldt L’Equipe maandagmorgen. Het is duidelijk dat hij Nacer Bouhanni gaat vervangen bij de Franse ploeg. Ook neemt hij Fabio Sabatini mee. Zijn andere lead-out, Maximiliano Richeze, zou de nieuwe sprintaantrekker van Fernando Gaviria worden bij UAE Emirates.

Overigens heeft Deceuninck-Quick-Step volgens zowel L’Equipe als Het Nieuwsblad al een opvolger binnen: Sam Bennett moet bij BORA-hansgrohe opboksen tegen Peter Sagan en een wervelende Pascal Ackermann en kiest voor een nieuw avontuur.

Bennett was dicht bij een overeenkomst met Movistar, maar wordt liever de opvolger van Elia Viviani bij Patrick Lefevere. Mogelijk neemt hij Shane Archibold mee, nu er bij Deceuninck-Quick-Step weinig lead-outs meer over zijn.

Update III - 9 juli 2019 (22.06 uur): Viviani bevestigt vertrek, maar ontkent rond te zijn met Cofidis

Vandaag liet Patrick Lefevere nogmaals optekenen dat Elia Viviani zal vertrekken bij Deceuninck-Quick-Step. Viviani zelf bevestigt dit bij Vive le Vélo. 'Ik heb een mooie tijd gehad bij de ploeg en wilde erg graag blijven. Maar dan moeten we wel tot een akkoord komen, en dat is niet gelukt.' Op de vraag of hij zeker naar Cofidis gaat, antwoord hij ontkennend. 'Mijn toekomst is nog onzeker, deze Tour de France zal bepalen over mijn toekomst.'

Update IV - 12 juli 2019 (14.42 uur): Lefevere bevestigt interesse in Bennett

Sam Bennett moet inderdaad de opvolger worden van Elia Viviani bij Deceuninck-Quick-Step. Dat heeft Patrick Lefevere bevestigd bij Sporza. Of het ook van een transfer komt, is de vraag. 'In eer en geweten kan ik je vertellen dat hij niet getekend heeft bij ons. Nog niet. Ik wil hem wel, maar het is nog niet in orde. BORA doet moeilijk, al weet ik niet waarom', aldus Lefevere.

Waarover BORA precies moeilijk doet, is de vraag. Bennett heeft vooralsnog een aflopend contract bij de ploeg van Peter Sagan, al hielp Lefevere zelf het verhaal de wereld in dat de Ier zou hebben bijgetekend. Bennett zelf ontkende dat niet veel later. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven