Droogstaande Viviani voelt zich als 'spits die al maanden niet heeft gescoord' Algemeen nieuws

Droogstaande Viviani voelt zich als 'spits die al maanden niet heeft gescoord'

Door Marijn van den Berge 18 juni 2019 | 09:29


15 maart. Het is inmiddels drie maanden geleden dat Elia Viviani in de Tirreno-Adriatico zijn vierde en voorlopig laatste overwinning boekte. In de Giro d’Italia won hij alleen een keer onreglementair en moest het doen met drie tweede plaatsen. En ook in de Ronde van Zwitserland lukt het nog niet. Om moedeloos van te worden.

‘Ik voel me als de spits van een voetbalteam, die al een paar maanden niet meer heeft gescoord’, zegt Viviani tegen Het Laatste Nieuws. Volgens Viviani komt dat mede door zijn diskwalificatie in de Giro. ‘Dat kroop in mijn hoofd en liet me niet meer los. Ik wilde winnen en de puntentrui naar Verona brengen. In Orbetello werd dat plan verwoest. Ik kon me niet meer concentreren op ritsucces. ‘Wat doe ik hier nog’, zat ik constant te denken. Die gedachten duwden me niet de juiste riching uit.’

‘Ik reed op geen enkel moment meer mijn eigen sprint, wat ik normaal gezien altijd doe’, vervolgt Viviani, die zich in Zwitserland voorbereidt op de Tour de France. ‘Ik wil niet alleen klaar zijn om te sprinten, maar ook over de bergen te raken. Ik wil absoluut Parijs halen en doen waar elke sprinter van droomt: winnen op de Champs-Elysees. Ik ga gewoon keihard werken om in de Tour nog sterker te zijn dan in de Giro. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik daar opnieuw kan winnen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws