Like ons!
ASO-baas: 'Ervan overtuigd dat Dumoulin Tour, Parijs-Roubaix en WK kan winnen'

Algemeen nieuws

ASO-baas: 'Ervan overtuigd dat Dumoulin Tour, Parijs-Roubaix en WK kan winnen'

Christian Prudhomme, directeur van Tour de France-organisator ASO, is zeer gecharmeerd van Tom Dumoulin. Dat zegt hij in het tijdschrift Wielerrevue. Volgens Prudhomme is de Sunweb-renner tot grote dingen in staat.

‘Ik denk zelf meteen aan Geraint Thomas’, zegt Prudhomme als hem gevraagd wordt naar welke renners hij graag Parijs-Roubaix zou zien rijden. ‘Toen we in 2010 een kasseienrit in de Tour hadden, was hij één van de besten in koers. Ik weet zeker dat hij Parijs-Roubaix zou kunnen winnen, zoals ik ervan overtuigd ben dat Nibali dat ook zou kunnen’, zegt Prudhomme.

Even later in het interview komt de Fransman erop terug. ‘Om terug te komen op het verhaal over Thomas, dat geldt natuurlijk net zo goed voor Tom Dumoulin. Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij zowel de Tour, Parijs-Roubaix en het WK kan winnen’, aldus Prudhomme, die het ook niet erg vindt om Dumoulin ‘zijn’ Tour te zien winnen. ‘Als er dan geen Fransman wint, waarom dan niet een Nederlander met een Franse naam? Ik vind hem een formidabele renner.’ (Foto: Sirotti)

Meer interviews lezen? Koop de laatste Wielerrevue!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven