[Update] Team INEOS haalt opgelucht adem; Tour voor Thomas niet in gevaar Algemeen nieuws

[Update] Team INEOS haalt opgelucht adem; Tour voor Thomas niet in gevaar

Door Bram van der Ploeg 18 juni 2019 | 22:19


Na de val van Chris Froome en het daarmee missen van de Tour de France, zouden er nog meer problemen kunnen zijn voor Team INEOS. De beoogde nieuwe kopman Geraint Thomas ging hard onderuit in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland.

Thomas en Andrey Zeits gingen met dertig kilometer te gaan onderuit in de buurt van een stoeprandje. Beide renners konden hun weg niet vervolgen. Zeits werd met de ambulance weggevoerd, terwijl Thomas nog lang op het asfalt bleef zitten.

De Tour-winnaar van vorig jaar oogde beduusd en werd in eerste instantie vooral onderzocht in de schouder/sleutelbeen-regio. Echter wist hij even later wel zelf zijn wielershirt uit te trekken. Het betekende in ieder geval het einde van de Ronde van Zwitserland voor Thomas. Zijn ploeg INEOS meldt dat Thomas met schaafwonden aan de schouder en een snee boven zijn rechteroog naar het ziekenhuis is gebracht voor controle. 

Update - 18 juni 2019 (18.52 uur): Eerste berichten vanuit Team INEOS positief

Gabriel Rasch heeft goede hoop dat het goed gaat met Geraint Thomas. De sportief directeur van Team INEOS stelt bij VeloPro dat de tocht naar het ziekenhuis vooralsnog uit voorzorg was. 'Onze jongens zaten bij elkaar en alles was oké, totdat hij neer ging. Hij had een snee boven zijn wenkbrauw en de doktoren vonden het noodzakelijk om hem naar het ziekenhuis te brengen voor verdere tests. Ik ben geen dokter, maar het zag er oké uit. We moeten wachten op de checks', aldus Rasch. 

Update II - 18 juni 2019 (22.19 uur): Thomas redelijk schadevrij na crash

Geraint Thomas kan zich met een gerust hart voorbereiden op de Tour de France. Zijn ploeg Team INEOS meldt dat de Welshman dinsdag weliswaar hard viel in de Ronde van Zwitserland, maar daarbij heeft hij niets gebroken.

Thomas wijdt de crash aan een hobbel in de weg. Andrey Zeits viel en Thomas viel er overheen. 'Ik landde op mijn schouder en gezicht en er was veel bloed. Ik had door kunnen gaan, maar je moet altijd voorzichtig zijn met hoofdblessures. De doktoren hebben de juiste beslissing genomen. Het is frustrerend en een kleine terugval richting de Tour de France, maar er is nog steeds veel tijd tot de start in Brussel. Ik ben er zeker van dat mijn coach Tim Kerrison een plan heeft om ervoor te zorgen dat ik er klaar voor ben.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
18 Jun 2019 om 18:54

Jeetje, de nieuwe sponsor brengt ongeluk blijkbaar!

Reageer


Meer nieuws