Van der Poel met open armen ontvangen door Tour of Britain: 'Geweldig talent' Algemeen nieuws

Van der Poel met open armen ontvangen door Tour of Britain: 'Geweldig talent'

Door Bram van der Ploeg 20 juni 2019 | 10:54


Mathieu van der Poel heeft heel bewust de Tour of Britain in zijn programma opgenomen. De Nederlander legt op de website van de organisatie uit dat de koers van 7 tot en met 14 september een ideale voorbereiding is op het WK in Yorkshire.

Van der Poel wil op 29 september een gooi doen naar de wereldtitel op de weg en dus richt hij zich vanaf half augustus volledig op de racefiets. Na de Arctic Race of Norway volgt in september de Tour of Britain. 'Ik ben blij dat ik de gelegenheid krijg om deze koers te leren kennen in de weken voor het WK', vertelt Van der Poel.

Corendon-Circus krijgt een wildcard van de organisatie en daar is de Nederlander dankbaar voor. 'Het helpt mij om mij op de best mogelijke manier voor te bereiden voor het WK. We zullen het routeboek erbij pakken en kijken in welke etappes we voor ritwinst kunnen gaan.'

Organisatie Tour of Britain: 'Blij dat Van der Poel meedoet'

De organisatie van de Tour of Britain hoefde niet lang na te denken over de wildcard. Racedirecteur Mick Bennett is trots dat Van der Poel zijn wedstrijd aanboort om zich voor te bereiden. We zijn blij dat Van der Poel meedoet. Net als veel anderen was ik enthousiast over zijn prestatie in de Amstel Gold Race. Ik ben blij dat de Britse fans dit geweldige talent nu van dichtbij kunnen zien.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws