Van der Poel en Van Aert verbazen Cancellara: 'Doen iets wat niet logisch is' Algemeen nieuws

Van der Poel en Van Aert verbazen Cancellara: 'Doen iets wat niet logisch is'

Door Bram van der Ploeg 21 juni 2019 | 10:30


Fabian Cancellara is diep onder de indruk van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. In gesprek met Het Laatste Nieuws spreekt de Zwitser zijn verbazing uit over de manier waarop de twee meerdere disciplines combineren.

'Die twee doen iets wat niet logisch is. Veldrijden en wegwielrennen combineren, eigenlijk geloof ik daar niet in. Mijn visie is: doe één ding en doe dat goed. Maar zij doen twee dingen goed', aldus Cancellara, die respect heeft voor het plezier van de twee grote talenten. 'Ik zou dat beu worden, zo elke week winnen. Ik vind het knap hoe zij zich elk weekend kunnen opladen. In de regen, in de kou, de sneeuw, de modder, met 10.000 zatte supporters, al die worsten... Verbazend.'

Misschien is Cancellara ook wel fan van Van Aert omdat hij volgens velen op hem lijkt. 'Ik begrijp waarom iemand dat zou denken. Qua lichaamsbouw is er wel wat gelijkenis. Bij Van Aert hangt er ook wat meer vlees aan de botten. Van der Poel bijvoorbeeld is veel fijner gebouwd, die is iets meer klimmer. Van Aert is een krachtsmens. Ik ben echt benieuwd hoe Van Aert gaat evolueren. Ik ben er nog niet uit waarin hij het best is: de klassiekers of het tijdrijden. Het valt me op hoe 'cool' hij is: hij is nergens bang van.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws