IJzersterke Ulissi soleert in derde rit naar ritwinst en leiderstrui in Slovenië Algemeen nieuws

IJzersterke Ulissi soleert in derde rit naar ritwinst en leiderstrui in Slovenië

Door Bram van der Ploeg 21 juni 2019 | 15:02


Diego Ulissi heeft de derde etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. Na een mooie finale en een razende afdaling was hij de sterkste na een mooie aanval met Aleksandr Vlasov

Marco Maronese (Bardiani), Lorenzo Fortunato (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM), David Per (Adria Mobil) en Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Santic) vormden met zijn vieren de kopgroep van de dag. Ze kregen maximaal zo'n acht minuten, maar op vijftig kilometer van de meet waren hier nog drie minuten van over.

Mitchelton-Scott dicht gat richting slotklim, sterkste renners rijden weg

De finale moest toen nog beginnen met beklimmingen van de derde en twee categorie in de laatste veertig kilometer. Op de eerste van de twee openden Aleksey Rybalkin en Jan Polanc de debatten in het peloton. De twee hadden nog slechts een dikke minuut achterstand op de vier leiders. Toen Polanc en Rybalkin een mooi gat sloegen, maakte Fausto Masnada de oversteek. 

Op de top van de voorlaatste klim reden overal groepjes, al schoof alles redelijk in elkaar in de afdaling richting de laatste klim. Het peloton hengelde de eerste achtervolgers weer binnen onder leiding van Mitchelton-Scott en die ploeg hield de kopgroep van vier binnen een half minuutje. Meteen onderaan de klim spartelden Fortunato en Maronese nog tegen, maar het peloton was er snel bij.

Meteen kwamen de favorieten voor het klassement bij elkaar. Esteban Chaves, Tadej Pogacar, Ulissi en Vlasov sloegen met z'n vieren een gat en Masnada spartelde er nog net achter. Al snel pakten de vier koplopers een halve minuut op een pelotonnetje, waar klassementsleider Luka Mezgec zich bevond.

Ulissi en Vlasov rijden weg, secondenspel volgt

De renner van Mitchelton-Scott ging zijn leiderstrui dus verliezen, en mogelijk aan Andrea Vendrame. De Italiaan van Androni zat niet ver van de vier koplopers in een achtervolgend groepje met ook Ben Hermans, Masnada en Giovanni Visconti. Hun achterstand naar Chaves en consorten was een kilometer onder de top een halve minuut. Mezgec zat met zijn groep al op een dikke minuut.

Vlak onder de top was het Ulissi die er nog een klap op gaf. Hij kreeg alleen Vlasov mee en op een stuk plateau richting de afdaling slaagde Pogacar er niet in om aan te sluiten. Chaves moest meer toegeven en viel terug in de achtervolgende groep met Vendrame, Hermans, Visconti, Masnada en ook Jan Polanc. Hun achterstand naar de kop was op zestien kilometer van het einde een dikke halve minuut.

Nadat ook Pogacar was ingerekend door de zes achtervolgers werd het in de snelle afdaling een strijd tussen Ulissi en Vlasov aan de ene kant en de groep van zeven aan de andere kant. Het verschil werd wel langzaam kleiner, maar bleef rond de halve minuut bungelen. Per kilometer pakten de achtervolgers wat terug, maar ze kregen het gat niet dicht.

Vlasov en Ulissi twijfelden niet en reden hard door naar de meet. Toen Ulissi zag dat Vlasov op de limiet zat, perste de Italiaan er nog een solo uit. Omdat er in de achtervolging uiteindelijk toch werd getwijfeld in de slotkilometer kon Ulissi zo juichen. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 3 Ronde van Slovenië

1. Diego Ulissi 3:58:01
2. Aleksandr Vlasov +0.12
3. Giovanni Visconti +0.17 
4. Tadej Pogacar ''
5. Andrea Vendrame
6. Jan Polanc
7. Esteban Chaves
8. Ben Hermans
9. Fausto Masnada +0.19
10. Luka Mezgec +2.08

Klassement na etappe 3 Ronde van Slovenië

1. Diego Ulissi 11:38:41
2. Aleksandr Vlasov +0:19
3. Andrea Vendrame +0:26
4. Giovanni Visconti "
5. Ben Hermans +0:30
6. Tadej Pogacar "
7. Jan Polanc "
8. Esteban Chaves "
9. Fausto Masnada +0:36
10. Luka Mezgec +2:11


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws