Visbeek: 'Verwacht dat Dumoulin over twee weken met ambitie terugkeert' Algemeen nieuws

Visbeek: 'Verwacht dat Dumoulin over twee weken met ambitie terugkeert'

Door Bram van der Ploeg 21 juni 2019 | 14:05


Aike Visbeek heeft bij NU Sport aangegeven dat Tom Dumoulin alle tijd krijgt om bij te komen na zijn afmelding voor de Tour de France. Spijt van de gemaakte keuzes heeft Visbeek niet.

'Ik denk dat we met heel veel kennis en goed overleg de situatie aangevlogen hebben en uiteindelijk de goede beslissingen hebben genomen. Er is nooit een moment geweest dat iemand alleen een besluit heeft genomen. We hebben het steeds met een grote groep mensen gedaan, onder wie Tom. Dat is altijd weloverwogen gegaan. Dus nee, ik kan nergens op terugkijken en zeggen: dat hadden we anders moeten doen', aldus de ploegleider van Team Sunweb. 

'Eindelijk is nu de factor tijdsdruk even weg', vervolgt Visbeek. 'Dat zorgt ervoor dat Tom de ruimte heeft om de batterij weer op te laden, zijn gedachten weg te houden van zijn knie en naar een doel toe te werken. Doorgaans zie je dat hij redelijk snel weer gezonde ambities begint te krijgen als hij die rust vindt. Het zal Tom wel een week of twee kosten om dit allemaal een plek te geven, het is een zware periode geweest. Maar ik verwacht dat hij over twee weken met ambitie terugkeert bij de ploeg en alweer zijn programma wil bespreken.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws