Rappe Hodeg klopt Philipsen uit kopgroep in Heistse Pijl na zinderende finale Algemeen nieuws

Rappe Hodeg klopt Philipsen uit kopgroep in Heistse Pijl na zinderende finale

Door Arnout Tamerus 22 juni 2019 | 16:59


Alvaro Jose Hodeg heeft de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. In een boeiende finale sprintte hij naar de overwinning voor Jasper Philipsen. Rory Townsend wist als laatste uit de kopgroep naar de derde plek te sprinten.

De koers ontbrandde vanaf de start. Maar liefst zestig kilometer duurde het voordat er een kopgroep de ruimte kreeg. Die ruimte was ook meteen flink. Jimmy Janssens, Timothy Stevens, Townsend, Jordi Meeus, Guillaume Seye en Minne Verboom pakten maximaal zeven minuten voorsprong op het peloton. Daarna begon daar de achtervolging en daalde het gat langzaam weer.

Deceuninck-Quick-Step werkte hard en keek op 48 kilometer van de meet nog tegen 2.28 achterstand aan en op 24 kilometer was dit nog anderhalve minuut. Op het lokale circuit op en rond Heist-op-den-Berg ging het voor Verboom te hard. Hij moest zijn vluchtmakkers laten gaan. In het peloton wisten een renner of twintig zich te onderscheiden van het peloton, met daarbij onder andere Jan-Willem van Schip en Philipsen, en zij gingen in de achtervolging op de koplopers.

Stybar valt aan

Tijdens de één na laatste beklimming van Heisterberg ging het ook voor Meeus te snel en hij moest afhaken bij de kop. Ondertussen vatte het peloton ook de beklimming aan en dat was het teken voor Zdenek Stybar om er een klap op te geven. Bryan Coquard was attent en zat op een kleine achterstand van Stybar. Aan de één na laatste passage aan de finish was de voorsprong van de achtervolgende groep op het peloton slechts enkele honderden meters. 

In de achtervolgende groep liep alles weer samen, waardoor Tim Declercq weer op kop moest voor zijn kopman Hodeg. De voorsprong van de koplopers was inmiddels tot een goede halve minuut gedaald. Met het afhaken van Stevens vooraan waren er nog maar drie leiders over.

Secondenspel in finale

In de finale werd er van alle kanten aangevallen. Zowel in de achtervolgende groep als in het peloton lagen renners op het rooster en was er een continu veranderende samenstelling van achtervolgende groepen. Met nog tien kilometer te gaan hadden de koplopers nog altijd een halve minuut voorsprong. De vraag was dan ook of de koplopers weg zouden kunnen blijven met nog één passage van de Heisterberg te gaan.

In de achtervolgende groep kwam er geen samenwerking. Deceuninck Quick-Step wilde niet de kastanjes uit vuur halen voor de overige renners, waardoor renners het om de beurt probeerden. Onder de verschillende aanvallen ging de voorsprong voor de drie koplopers wel zienderogen naar beneden. Het was wachten op de Heisterberg.

In de aanloop naar de Heisterberg kwam er dan toch een afscheiding in de achtervolgende groep. Onder andere Dries De Bondt, Philipsen, Declerq, Hodeg en Van Schip vingen de Heisterberg met een kleine voorsprong op het inmiddels samengesmolten peloton aan. Van alle kanten kwamen renners naar voren, maar Hodeg zat het beste in positie en won de Heistse Pijl met een machtige sprint.

Uitslag Heistse Pijl 2019

1. Alvaro Jose Hodeg
2. Jasper Philipsen ''
3. Rory Townsend
4. Dries De Bondt
5. Guillaume Seye
6. Jimmy Janssens
7. Nacer Bouhanni
8. Jan Willem van Schip
9. Davide Martinelli
10. Kevin Reza

(Foto: Deceuninck-Quick-Step / Sigfrid Eggers)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws