Like ons!
Grondahl Jansen profiteert van chaos in finale ZLM Tour; Teunissen stevig leider

Algemeen nieuws

Grondahl Jansen profiteert van chaos in finale ZLM Tour; Teunissen stevig leider

Amund Grondahl Jansen heeft de derde etappe in de ZLM Tour gewonnen. De Noor van Team Jumbo-Visma profiteerde optimaal van een late beslissing van de organisatie om het parcours door een gebrek aan veiligheid een lokale ronde in te korten. Mike Teunissen werd achter zijn ploegmaat tweede en verstevigde zijn leiderstrui.

In de enige rit van de week met flink veel hoogtemeters stond de leiderstrui van Teunissen op het spel. In Limburg stonden de meest populaire klimmetjes op het programma en vijf koplopers gingen er al snel vandoor. Mikel Aristi (Euskadi Basque Country - Murias), Marco Doets (Alecto Cycling Team), Thijs de Lange (Metec-TKH), Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast) en Jaap Kooijman (Vlasman CT) begonnen als eersten aan de Cauberg.

Ewan mee in nieuwe kopgroep, Jumbo-Visma achtervolgt

Heel lang hield die kopgroep geen stand, want het peloton was op toeren. Op de Cauberg scheurde het pak al uit elkaar, en Dylan Groenewegen moest de voorste groep al laten gaan. Teunissen en Caleb Ewan waren nog wel van de partij. Ewan belandde niet veel later zelfs in een volgende kopgroep, met uiteindelijk drie anderen.

Samen met opnieuw De Lange en ook Jenthe Biermans (Katusha), Rene Hooghiemster (Alecto Cycling Team), Ivar Slik (Monkey Town - à Bloc CT) en Abram Stockman (Tarteletto - Isorex) pakte Ewan twee minuten op het peloton. Team Jumbo-Visma leidde daar voor leider Teunissen en op 73 kilometer van het einde hadden de koplopers nog anderhalve minuut over. Huub Duijn probeerde vanuit het peloton de oversteek te maken.

Jumbo-Visma haalt kopgroep terug, Teunissen slaat slag

Op vijftig kilometer van het einde kon de koers weer opnieuw beginnen door het harde werk van Jumbo-Visma. Dat gebeurde ook, want Maurits Lammertink ging er alleen vandoor op de laatste klim van de dag. Hij werd teruggehaald door een groep van nog slechts negen renners, met leider Teunissen, ploegmaat Grondahl Jansen, Jonas Iversen, Jelle Wallays, Jan Bakelants, Roy Curvers, Duijn, Dimitri Peyskens en Eliot Lietaer. 

De kopgroep draaide goed rond en bij een sprint voor bonificatieseconden verstevigde Teunissen zijn leidende positie. De voorsprong van de leiders was bovendien een halve minuut, met nog zestien kilometer voor de wielen. Lotto Soudal reed hard door voor het klassement van De Buyst. Het peloton, met Team Sunweb voor Cees Bol, kreeg het gat niet dicht. En dat zou ook niet meer lukken.

Veiligheid zorgt voor vroege finish

In de voorlaatste lokale ronde kon het tactische plan van veel ploegen namelijk in de prullenbak. De politie kon de veiligheid op het parcours, met meerdere auto's op de weg, niet garanderen. Er werd al in de voorlaatste ronde gefinisht, al zal niet iedereen hier blij mee zijn geweest. Team Sunweb kon de achtervolging bijvoorbeeld staken, de winnaar zat vooraan.

Duijn was de eerste die zijn plannen aanpaste en vlak voor de finish nog aanviel. Hij speelde daarmee echter Grondahl Jansen in de kaart. De Noor kon er alleen vandoor en werd tussen een file van auto's winnaar. Teunissen werd tweede en kan de eindzege bijna niet meer ontgaan. (foto: screenshot L1)

Uitslag etappe 3 ZLM Tour

1. Amund Grondahl Jansen
2. Mike Teunissen ''
3. Mads Würtz Schmidt
4. Maurits Lammertink
5. Huub Duijn
6. Jelle Wallays
7. Jan Bakelants 
8. Jasper De Buyst
9. Dimitri Peyskens
10. Bas van der Kooij

Klassement na etappe 3 ZLM Tour

1. Mike Teunissen
2. Amund Grondahl Jansen +0.15
3. Mads Würtz Schmidt +0.16
4. Jasper De Buyst +0.25
5. Jan Bakelants +0.32
6. Maurits Lammertink +0.39
7. Jos van Emden +0.44
8. Jelle Wallays +0.46
9. Dylan Groenewegen +0.47
10. Alex Dowsett +0.48

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven