Nizzolo wint slotetappe Ronde van Slovenië, leiderstrui Ulissi niet in gevaar Algemeen nieuws

Nizzolo wint slotetappe Ronde van Slovenië, leiderstrui Ulissi niet in gevaar

Door Ward Hilhorst 23 juni 2019 | 15:03


De laatste etappe van de Ronde van Slovenië is gewonnen door Giacomo Nizzolo In de sprint van het uitgedunde peloton was hij te sterk voor Luka Mezgec. De leiderstrui van Diego Ulissi kwam niet in gevaar.

De race ging in de regen van start met 111 renners. Pascal Ackermann startte niet, door toedoen van ziekte. Hij was de topfavoriet voor deze etappe, dus dat vergrootte de kansen voor de andere sprinters en de aanvallers. Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence KTM), Ziga Horvat (Adria Mobil), Charles Planet (Team Novo Nordisk) en Umberto Marengo (Neri-Selle Italia-KTM) wisten een gat te slaan, en kregen al snel anderhalve minuut van het peloton.

In het peloton vonden ze het op dat moment wel welletjes. De voorsprong van de vier liep al snel op naar ruim vier minuten. Marengo won de eerste tussensprint en liet zich daarna terugzakken in het peloton. Het verlies van een van de mannen maakte het wat zwaarder voor de kopgroep. De drie overgebleven renners verloren in de kilometers daarna de helft van hun voorsprong.

De kopgroep wordt kort gehouden

Ze werden kort gehouden, maar voorlopig niet ingelopen. In het peloton zorgden de mannen van Gazprom-RusVelo er voor dat de voorsprong onder de twee minuten bleef. Toen de mannen met nog vijftig kilometer te gaan werden teruggepakt ging er een nieuwe groep van vier mannen vandoor: weer Marengo, Domen Novak, Gasper Katrasnik en Benjamin Hill. Ook hun voorsprong werd laag gehouden, ditmaal door Dimension Data en BORA-hansgrohe.

Met nog maar 35 kilometer te rijden was het ook voor de nieuwe kopgroep gebeurd. De laatste klim van de ronde werd bedwongen, waar Mark Cavendish het moeilijk had. Hij was niet de enige, het tempo was moordend, waardoor de sprinters die vandaag om de zegen leken te gaan strijden er stuk voor stuk vanaf moesten. In de afdaling kon Mezgec als enige sprinter terugkomen in de groep. Vlak daarna wist ook Nizzolo de overstap te maken. Hij wist van de kleine groep de sprint te winnen. (Foto: Instagram Nizzolo)

Uitslag etappe 5 Ronde van Slovenië

1. Giacomo Nizzolo
2. Luka Mezgec "
3. Shane Archbold
4. Andrea Vendrame
5. Davide Cimolai
6. Vincenzo Albanese
7. Umberto Marengo
8. Tadej Pogacar
9. Simone Velasco
10. Giovanni Visconti

Eindklassement Ronde van Slovenië 2019

1. Diego Ulissi
2. Giovanni Visconti +0.22
3. Aleksandr Vlasov +0.25
4. Tadej Pogacar +0.30
5. Andrea Vendrame +1.04
6. Esteban Chaves +1.08
7. Fausta Masnada +1.21
8. Ben Hermans +2.21
9. Jan Polanc +3.17
10. Lorenzo Rota +4.49


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws