Valverde volgt zichzelf op in Route d'Occitanie, Démare pakt zege laatste etappe Algemeen nieuws

Valverde volgt zichzelf op in Route d'Occitanie, Démare pakt zege laatste etappe

Door Jorn Schulting 23 juni 2019 | 17:16


Alejandro Valverde heeft opnieuw de Route d'Occitanie op zijn naam weten te schrijven. In de laatste etappe waarbij de renners over lokale rondes om en nabij Clermont-Pouyguillès moesten rijden kwam de leiderstrui van de wereldkampioen niet in gevaar. Arnaud Démare bleek in de laatste etappe de snelste in de massasprint. 

De etappe rondom Clermont-Pouyguillès beloofde van te voren niet veel soeps. De echte bergen waren immers achterwege gelaten en Valverde bleek weer even onoverwinnelijk als vanouds. Dit keer waren Pierre Gouault, Quentin Pacher, Angelo Tulik en Luís Ángel Maté de namen die vroeg in de race uit het peloton wisten te ontsnappen. Na twee van de acht ronden hadden zij een maximale voorsprong van bijna drie minuten bij elkaar gesprokkeld. 

Gautier en Rolland laten zich zien

Nadat bleek dat de koplopers binnen een respectabele afstand van het peloton zouden blijven, besloten de Fransmannen Cyril Gautier en Pierre Rolland een poging te wagen om zich aan te sluiten bij de rest van de kopgroep. De twee bleken elkaar goed te kunnen vinden en sloten binnen afzienbare tijd aan bij de leiders van de wedstrijd. Lang zou het avontuur echter niet duren, want op één ronde voor de einde kwam alles weer samen. 

Gesbert probeert het, Démare wint eindsprint

De in vorm verkerende Elie Gesbert viel na de laatste passage van de Côte de Moncassin aan in de afdaling. Nadat Olivier Le Gac kwam aansluiten, bleek Gesbert al de strijdbijl te hebben begraven aangezien zijn medevluchter, met Démare achter zich, niet mocht meewerken. Ook Kevin Le Cunff probeerde het nog, maar een massasprint bleek onvermijdelijk. Démare mocht hierop de handen in de lucht steken en pakte de zege voor Sasha Modolo en Julien Simon. Alejandro Valverde volgde zichzelf op als eindwinnaar en gaat in goede vorm richting de Tour. 

Uitslag etappe 4 Route d’Occitanie

1. Arnaud Démare
2. Sacha Modolo "
3. Julien Simon 
4. David Gonzales
5. José Joaquín Rojas
6. Anthony Maldonado
7. Julien El Fares
8. Sergei Chernetski
9. Garikoitz Bravo
10. Luis Ángel Maté

Eindklassement Route d'Occitanie 2019

1. Alejandro Valverde
2. Ivan Ramiro Sosa +0.08
3. Rigoberto Uran +0.17
4. Tony Gallopin +0.42
5. Eddie Dunbar +0.45
6. Giovanni Carboni +1.30
7. Joe Dombrowski +1.48
8. Pavel Sivakov +2.26
9. Nans Peters +2.32
10. Oscar Rodriguez +2.42

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws