Etappe 4 Route d'Occitanie | Démare: 'Ben volledig hersteld van de Giro ' Algemeen nieuws

Etappe 4 Route d'Occitanie | Démare: 'Ben volledig hersteld van de Giro '

Door Jorn Schulting 23 juni 2019 | 17:55


Alejandro Valverde kwam niet in de problemen in de slotetappe van de Route d'Occitanie. De wereldkampioen mocht zichzelf zo opvolgen in de Zuid-Franse rittenkoers. In de Leiderstrui zet de reacties voor de laatste etappe van de Route d'Occitanie voor u op een rij. 

Valverde: 'Geen mogelijkheid voor leiderschap Tour'

Hoewel ook Valverde wist dat zijn leiderstrui niet in gevaar zou gaan komen in de laatste etappe van de Route d'Occitanie gaf de Spanjaard aan louter alert te zijn gebleven om zijn leidende positie te bewaren. Ook blikte hij alvast vooruit op de Tour de France. 'De laatste etappe was erg heet, daarom was het belangrijk om de koers vanaf het begin tot het eind te controleren. Ik ben blij dat ik op 39-jarige leeftijd nog zulke koersen mag winnen.. ik was nota bene de oudste renner in koers', grapt de wereldkampioen. 'Ik ben ook blij dat ik de afgelopen twee maanden goed heb kunnen trainen. Mijn doel is om Nairo en Mikel in de Tour te gaan helpen. Voor mij is er geen mogelijkheid om de leider van onze ploeg in de Tour te worden. Ik zal hen helpen en genieten van mijn regenboogtrui tijdens de Tour.' 

Démare: 'Ben volledig hersteld van de Giro'

Arnaud Démare won de slotetappe en bleek de beste sprinter van de Route d'Occitanie te zijn. 'Het was geen uitgemaakte zaak dat het vandaag een massasprint zou gaan worden. Het team heeft het daarentegen fantastisch gedaan en dat is goed voor de moraal. Voor nu ga ik met een goed gevoel richting het Frans kampioenschap. Ik ben dan ook hersteld van de Giro en ga met een uitstekend gevoel verder', aldus de Franse kopman van Groupama-FDJ. 

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws