Etappe 5 Ronde van Slovenië | Ulissi: 'Wil graag Italiaans kampioen worden' Algemeen nieuws

Etappe 5 Ronde van Slovenië | Ulissi: 'Wil graag Italiaans kampioen worden'

Door Jorn Schulting 23 juni 2019 | 18:49


De slotetappe van de Ronde van Slovenië is geëindigd in een massasprint. Giacomo Nizzolo bleek de sterkste, terwijl zijn landgenoot Diego Ulissi er met de eindoverwinning vandoor ging. In de Leiderstrui verzamelt de reacties uit de koers voor u en zet deze onder elkaar. 

Ulissi: 'Wil nu vol voor het Italiaanse kampioenschap gaan'

Ulissi wilde na afloop van zijn eindoverwinning in Slovenië vooral de kracht van zijn ploeg benadrukken. 'Met talenten als Pogacar en Polanc en sterke jongens als Marcato, Rui Oliveira en Consonni heb ik het een stuk makkelijker gekregen dan ik vanochtend dacht. Ik ben op dit moment in topvorm en ben blij dat ik van deze mogelijkheid gebruik heb gemaakt om te kunnen winnen. Het is perfect voor ons verlopen.' Toch wil de Italiaan ook nog wat anders kwijt. 'Ik ga op deze manier met veel vertrouwen naar de Italiaanse nationale kampioenschappen toe. Dat is voor mij absoluut het volgende doel', aldus Ulissi.

Giacomo Nizzolo: 'De klim was voor mij een vraagteken'

Nizzolo liet Dimension Data eindelijk weer een beetje lachen. Hoewel de ploeg niet heel ruim zit in het aantal overwinningen dit jaar won de Italiaan de massasprint. 'Vandaag was het moeilijkste om de enige beklimming te overleven. Dat was van tevoren het vraagteken. Gelukkig was ik sterk genoeg om eroverheen te komen. Toen ik zag dat er veel jongens moesten lossen, wist ik dat ik goed bezig was. Het was een lange sprint met een bocht op 350 meter voor het einde. Mijn timing was goed en ik hield het vol tot het eind.' 

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws