Ploeggenoot Van der Poel over verrassende overwinning: 'Ben vol aangegaan' Algemeen nieuws

Ploeggenoot Van der Poel over verrassende overwinning: 'Ben vol aangegaan'

Door Jorn Schulting 23 juni 2019 | 20:14


Tim Merlier heeft in Brugge voor een geweldige verrassing gezorgd door als veldrijder de Elfstedenronde op zijn naam te zetten. De ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus verbaasde ook zichzelf.

'Ik had het gevoel iets te ver te zitten in de sprint. Op 250 meter van de eindstreep zat ik aardig op snelheid, dus toen ben ik vol aangegaan', reageert Merlier tegen Sporza. 'Een renner voor mij liet het gat vallen waardoor ik aanging en de snelheid die ik had kon volhouden tot aan de finish. Volgens mij heb ik iedereen verrast en heb ik daardoor gewonnen.

'Amuseer me voor nu zoals het is'

Merlier werd direct gevraagd of hij niet wat vaker op de weg zou moeten rijden. 'Ik amuseer me voor nu zoals het is op de weg. Ik kan koersen winnen door intervaltrainingen in de winter en in het veld.' De veldrijder rijdt zodoende ook het Belgisch kampioenschap op de weg. 'Ik zit er wel mee in mijn hoofd, maar er zijn nog veel andere renners met een grotere motor en palmares. Ik zal geen topfavoriet zijn', sluit de ploeggenoot van Van der Poel af. 

(Foto: Yob Hillewaert)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws