Jakobsen baalt van tweede plaats: 'Zijn timing was perfect, ik kwam er niet over' Algemeen nieuws

Jakobsen baalt van tweede plaats: 'Zijn timing was perfect, ik kwam er niet over'

Door Jorn Schulting 23 juni 2019 | 20:29


Fabio Jakobsen ging als de absolute topfavoriet van start in het Belgische Brugge voor de Elfstedenronde. De Nederlander werd in de laatste honderden meters van de koers echter verrast door veldrijder Tim Merlier.

'Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik sprint niet om tweede te worden', aldus Jakobsen tegen Wielerflits'De lead-out was perfect, net als de ploeg. Ik was zelf alleen niet goed genoeg', concludeert de jonge sprinter van Deceuninck-Quick-Step. Terugkijkend op zijn sprint lijkt Jakobsen wederom naar zichzelf te wijzen. 'Aanzetten op tweehonderd meter van de meet vond ik te vroeg. Dan mag je namelijk absoluut niet meer stilvallen. Maar vertrekken op honderdvijftig meter is dan blijkbaar al te laat.' 

'Op naar het Nederlands kampioenschap'

Over Merlier kan Jakobsen niet anders dan in hem zijn meerdere te erkennen. 'Tim is gewoon een goede sprinter. Dat heeft hij al eerder laten zien. Zijn timing was perfect, ik kwam er niet meer over. Dat hoort er ook bij. Ik ben al eens te vroeg aangegaan, nu was ik te laat. Daar moet ik van leren. Voor nu is het op naar Halle-Ingooigem en het Nederlands kampioenschap. Dat zijn twee nieuwe kansen waar ik me op richt', aldus de Nederlander. 

(Foto: Deceuninck-Quick-Step)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws