Like ons!
De Bondt wint Halle Ingooigem solo na grote valpartij in laatste kilometer

Algemeen nieuws

De Bondt wint Halle Ingooigem solo na grote valpartij in laatste kilometer

Dries De Bondt heeft Halle Ingooigem op zijn naam geschreven. De eendaagse koers leek uit te draaien op een massasprint, maar een valpartij in de laatste kilometer verhinderde dat. De Bondt profiteerde en soleerde naar de zege.

Cormac McGeough (EvoPro Racing), Thomas Joseph (Tarteletto-Isorex), Adam Lewis (BEAT Cycling Club), Gianni Marchand (Cibel), Elias Van Breussegem (Tarteletto-Isorex) kleurden de dag in de kopgroep. Hun maximale voorsprong liep richting de vier minuten, alvorens Deceuninck-Quick-Step in het peloton zijn verantwoordelijkheid nam.

Bij de eerste passage van de finish, op 96 kilometer van het einde, was van die voorsprong nog twee minuten over. Nadat ook Corendon-Circus zich mengde op kop van het peloton, was dit gat op vijftig kilometer van de meet een halve minuut. Nog geen twee kilometer later was de kopgroep eraan voor de moeite en kon de finale echt beginnen.

Ondanks vele aanvallen, van onder meer Tom Devriendt, bleef het peloton richting de laatste tien kilometer bijeen, mede door de tegenwind en het werk van Deceuninck-Quick-Step, dat de strijd aanging met onder meer Wallonie-Bruxelles, Cofidis, Roompot-Charles en Corendon-Circus.

Chaotische finale eindigt in valpartij en solozege 

In de laatste kilometers was het kop over kop wat betreft sprinttreintjes en het was een enorme chaos in het peloton. De trein van Fabio Jakobsen werd even naar de achtergrond verdrongen, maar keerde in de laatste kilometer terug aan de kop. 

Toen ging het echter mis. Davide Martinelle van Deceuninck-Quick-Step wilde de kop overnemen, maar botste op Lasse Norman Hansen van Corendon-Circus, die van de kop afkwam. Een valpartij ontregelde alles en één renner was weg: De Bondt werd nog achtervolgd door Piotr Havik, maar was te sterk. In de groep erachter sprintte Gilbert het snelst. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag onder video!

Uitslag Halle Ingooigem 2019

1. Dries De Bondt
2. Piotr Havik
3. Philippe Gilbert
4. Hugo Hofstetter
5. Boris Vallée
6. Lionel Taminiaux
7. Jonas Koch
8. Piet Allegaert
9. Michael Freiberg
10. Kelland O'Brien

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven