Teunissen: 'Misschien is het niet zo erg dat Groenewegen niet op het NK is' Algemeen nieuws

Teunissen: 'Misschien is het niet zo erg dat Groenewegen niet op het NK is'

Door Marijn van den Berge 29 juni 2019 | 13:59


Mike Teunissen is één van de favorieten om Mathieu van der Poel op te volgen als Nederlands kampioen. De Jumbo-Visma-renner is lekker in vorm en heeft zich enorm goed ontwikkeld in de laatste maanden. Maar vooral ook de afwezigheid van ploeggenoot Dylan Groenewegen biedt kansen.

‘Ik weet zeker dat Dylan het NK met pijn in het hart laat schieten’, zegt Teunissen tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Hij wilde zelf graag rijden, maar het is beter en veiliger om het niet te doen.’ Dat biedt kansen voor Teunissen. ‘Maar Cees Bol en Fabio Jakobsen zijn de voornaamste kandidaten. Ik kan ze beter kwijtraken. Mannen als Niki Terpstra en Sebastian Langeveld kunnen mijn bondgenoten zijn.’

Teunissen wil dus graag een echte wedstrijd om zijn kansen te vergroten. Iets wat waarschijnlijk niet gebeurd zou zijn als Groenewegen van de partij was. ‘Als hij had gereden, hadden we waarschijnlijk de hele dag met tien man op kop gereden en een sprint aangetrokken die hij zou winnen. Dan hadden de mensen ook maar een saai NK gezien, dus misschien is het niet zo erg dat Dylan er niet bij is.’ (Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws