Van Poppel en Sinkeldam reageren op incident: 'Had het idee dat ik niets speciaals deed' Algemeen nieuws

Van Poppel en Sinkeldam reageren op incident: 'Had het idee dat ik niets speciaals deed'

Door Jelle van Wijk 30 juni 2019 | 21:07


Danny van Poppel dacht zich zondagmiddag naar het zilver op het NK wielrennen in Ede te rijden, maar werd gedeclasseerd vanwege het verhinderen van Ramon Sinkeldam.

Hierdoor kreeg Moreno Hofland het zilver en Bas van der Kooij ging er met de derde plaats vandoor. Van Poppel is not amused wanneer De Telegraaf hem confronteert met het nieuws over zijn declassering. ‘Voor mijn gevoel word ik gewoon tweede. Ik had het idee dat ik niets speciaals deed.'

Van Poppel stuurde in de sprint naar rechts, waardoor Sinkeldam bij de hekken uit zijn snelheid werd gereden en zijn sprint moest staken. De jury was daarop onverbiddelijk voor Van Poppel en zette de renner van Team Jumbo-Visma terug naar de 28ste plaats. Sinkeldam eindigde uiteindelijk als zevende. 

LEES OOK: Ploegleider Engels met 'gemengd gevoel' na NK: 'Begrijp de jury-beslissing'

Sinkeldam: 'Nog nooit zo boos geweest'

Sinkeldam heeft ook gereageerd op het incident met Van Poppel. De 30-jarige renner van Groupama-FDJ is nog nooit zo boos geweest, zegt hij tegenover De Telegraaf.  ‘Van Poppel gooit gewoon de deur dicht. Ik ben kwaad omdat ik geen kans heb gekregen. Dat Van Poppel wordt teruggezet is terecht, maar ik koop helemaal niks voor de zevende plaats waar ik nu op eindig. Ik had sowieso voor de vierde keer op het podium gestaan van het NK.’ (Foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws