Succesvol Corendon-Circus dankt Van der Poel: 'Mathieu heeft dit getriggerd' Algemeen nieuws

Succesvol Corendon-Circus dankt Van der Poel: 'Mathieu heeft dit getriggerd'

Door Marijn van den Berge 01 juli 2019 | 13:11


Het succes van de Corendon-Circus-ploeg is dit seizoen ongekend. De ploeg won al tien UCI-koersen en doet het daarmee beter dan onder meer Bahrain-Merida en Sunweb. Een deel van die zeges staan vanzelfsprekend op naam van Mathieu van der Poel, maar ook de andere zeges van de ploeg zijn grotendeels aan hem te danken. Dat stelt ploegleider Cristoph Roodhooft bij Het Laatste Nieuws.

Van der Poel won zes van de eerste zeven zeges van de ploeg. Daarna bleef het even stil, maar in een week tijd gaat het nu hard met zeges voor Tim Merlier in de Elfstedenronde en op het BK en de winst van Dries De Bondt in Halle Ingooigem. ‘Ongelooflijk’, zegt Roodhooft, die meent dat Van der Poel de basis van het succes is. ‘Mathieu heeft dit succes getriggerd.’

‘Hij stapt elke dag op zijn fiets met de bedoeling te winnen. Die mentaliteit zet hij over op de rest van de ploeg. Mathieu stuwt iedereen naar een hoger niveau. Die flow merkte je ook op het BK’, aldus Roodhooft, die een goede zet heeft gedaan met het recente vastleggen van Merlier. ‘Wij wisten al lang dat Merlier snel is, nu heeft hij ook een ploeg die hem kan brengen. Hij voelde dat wij er echt in geloofden. Dat heeft bijgedragen aan zijn zelfvertrouwen’, besluit Roodhooft. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws