Van der Poel en Van Aert inspiratie voor succes Merlier: 'Kijk op naar hen' Algemeen nieuws

Van der Poel en Van Aert inspiratie voor succes Merlier: 'Kijk op naar hen'

Door Jannick van der Hooft 01 juli 2019 | 19:05


Tim Merlier heeft duidelijke voorbeelden die hem naar succes hebben geleid. Na zijn zege op het Belgisch kampioenschap ging hij in gesprek met Het Nieuwsblad: 'Ik kijk op naar Wout van Aert en Mathieu van der Poel.'

Ondanks alle hectiek die komt kijken bij de status van een Belgisch kampioen wielrennen, blijft Merlier ijzig kalm onder alle heisa: 'Ik ga niet van de daken schreeuwen wat ik allemaal wil winnen. Ik ben zo niet. Natuurlijk heb ik ambitie, ik heb dat altijd al gehad op de weg. In de ZLM Tour in 2015 spurtte ik al in het zog van Marcel Kittel en André Greipel. Maar dat werd niet opgemerkt. Pas na de prestaties van Van Aert en Van der Poel op de weg werd ook ik in de gaten gehouden. Zij hebben mij ook geïnspireerd: ik kijk op naar hen.”

Roodhooft: 'Wij hebben bewezen dat je niet moet kiezen'

Het succes van Merlier kan ook deels op het conto van zijn ploeg Corendon-Circus geschreven worden. De gebroeders Roodhooft hadden al langer plannen met hem: 'Anderhalf jaar geleden al babbelde ik met Merlier. Toen koos hij niet voor ons. In juni kwamen we wel tot een akkoord en tekende hij voor twee twee jaar. Wij proberen iets te bieden aan renners zoals hij. Bij ons hoeven ze niet te kiezen tussen de weg en het veld. Wij hebben bewezen dat je niet moet kiezen. Beide kan' (Foto: Yob Hillewaert)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws