Dumoulin krijgt nieuwe tegenslag te verwerken; ook Vuelta plots in gevaar Algemeen nieuws

Dumoulin krijgt nieuwe tegenslag te verwerken; ook Vuelta plots in gevaar

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2019 | 13:24


Tom Dumoulin heeft een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen in zijn herstel van zijn knieblessure. De Telegraaf meldt dat er bij een nieuwe MRI-scan een scheurtje in de kniepees is ontdekt. Daardoor is zijn mogelijke deelname aan de Vuelta a Espana in gevaar.

Meteen na zijn val in etappe vier van de Giro d'Italia was duidelijk dat Dumoulin te maken had met een complexe blessure. Desondanks probeerden Team Sunweb en Dumoulin met rust toch de Tour de France te halen. Na meerdere terugvallen, nog meer scans en uiteindelijk een operatie werd een stukje uit zijn knie gehaald wat daar niet thuishoorde.

Er ging een streep door de Tour, maar nu blijkt dat Dumoulin wekenlang heeft rond gefietst met een scheurtje in de kniepees van zijn linkerbeen. Dat de Nederlander heeft door getraind, heeft niet meegeholpen aan zijn herstel. Eerste berichten zijn dat deelname aan de Vuelta a Espana mogelijk in gevaar is. De herstelperiode richting de start van de Ronde van Spanje is kort.

Sunweb over Dumoulin: 'Pees een beperkende factor'

Team Sunweb laat in een officieel statement weten dat Dumoulin nu vooral rust moet nemen, met therapie erbij. Dat vertelt dokter Anko Boelens. 'Tom is hard gevallen en daardoor heeft hij verschillende verwondingen opgelopen aan bot, pezen, kraakbeen en zacht weefsel in zijn knie. We hebben hem van dichtbij gevolgd en op dit moment is de pees een beperkende factor. De focus ligt op volledig herstel en dat zal de komende periode zo blijven.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
10 Jul 2019 om 23:34

Het verhaal begint steeds ongeloofwaardiger te worden. Het zou mij niet verbazen als het contract al ontbonden is, omdat hij volgend jaar elders rijdt en niet meer gemotiveerd is. Het langdurige contract bij Sunweb tekende hij bij zijn volle verstand, maar de miljoenen van Frits v. Eerdt zullen lonken. Een treurige ontwikkeling waarbij hij wat mij betreft behoorlijk door de mand is gevallen. Vooralsnog heeft hij, behalve voor onrust zorgen, dit jaar nog helemaal niets gepresteerd!

Reageer


Meer nieuws