Van der Poel terug van vakantie en wint Short Track mountainbike in Les Gets Algemeen nieuws

Van der Poel terug van vakantie en wint Short Track mountainbike in Les Gets

Door Yob Hillewaert 12 July 2019 19:07


Mathieu Van der Poel heeft de Short Track in Les Gets gewonnen, waar alle grote mountainbikers aan deelnamen. Hij versloeg zijn concurrenten in de sprint. De Nederlander was eerder dit jaar ook al de sterkste op dit onderdeel in Nove Mesto en Albstadt wereldbekerwedstrijden. Later dit weekend staat ook de wereldbeker mountainbike op het programma in Les Gets.

Voor het eerst sinds 26 mei stond Van der Poel aan de start van een wedstrijd. Maar zoals dat vaak gaat, was hij meteen in vorm. De Braziliaan Henrique Avancini ging dan wel als snelste van start, hij wist geen vrijgeleide te krijgen. De Braziliaan zou nog enkele keren proberen weg te komen, maar Van der Poel en Nino Schurter zouden hem nooit een voorgift geven.

En aan het eind wint Mathieu

Verrassend genoeg was het na Avancini de beurt aan de Belg Jens Schuermans om het tempo te bepalen. Schurter volgde en ook Van der Poel en Avancini sloten aan. In de laatste ronde probeerde Schuermans opnieuw het hazenpad te kiezen, maar Van der Poel en Avancini lieten het niet gebeuren. De winst zou beslist worden in de sprint. Van der Poel nam aan het einde de koppositie en gaf die niet meer af. Avancini eindigde als tweede, de Belg Schuermans als vijfde.

'Hopen dat ik goed hersteld ben van Livigno'

Van der Poel bleef net een maand weg uit competitie, maar trainde ondertussen wel in Livigno. 'Die dertig minuten deden echt wel pijn maar dat doet het altijd', aldus Van der Poel in het flashinterview. Zondag wacht hem de wereldbeker cross country mountainbiken. 'Ik had de voorbije manches al een paar keer een goed resultaat in de short track, maar dan liep het op zondag bij de echte wereldbekermanche toch minder goed. Het zijn toch andere wedstrijden. Ik kan alleen maar hopen dat ik goed hersteld ben van mijn trainingskamp in Livigno.'

Les Gets ligt in de Franse regio Haute-Savoie, voor Van der Poel wat onbekend terrein. 'De beklimmingen zijn toch langer dan wat wij gewend zijn. Ik heb liever de kortere, explosieve hellingen.' (Foto: Proshots)

Uitslag Short Track Les Gets

1. Mathieu van der Poel
2. Henrique Avancini + 0.01
3. Victor Koretzky op + 02
4. Nino Schurter op "
5. Jens Schuermans op +0.03


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!