Van der Poel moet passen in wereldbeker MTB Les Gets; winst voor Schurter Algemeen nieuws

Van der Poel moet passen in wereldbeker MTB Les Gets; winst voor Schurter

Door Arnout Tamerus 14 juli 2019 | 16:15


Mathieu van der Poel kon zijn winst in de sprintwedstrijd van de wereldbekerwedstrijd in Les Gets geen gevolg geven in de cross countrywedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd moest hij de favorieten laten gaan en hij zou op grote achterstand als zestiende finishen. De winst ging naar Nino Schurter, voor Gerhard Kerschbaumer en Henrique Avancini. Van der Poel staat nu derde in de strijd om de wereldbeker.

Nadat Van der Poel de sprintsessie van de wereldbeker in Les Gets had gewonnen liet hij weten, dat het parcours hem niet per se heel goed ligt. Van der Poel: 'De beklimmingen zijn toch langer dan wat wij gewend zijn. Ik heb liever de kortere, explosieve hellingen.' De nieuwe wedstrijd in het Franse Les Gets is dus een wat andere wedstrijd dan de mountainbikers gewend zijn. Toch weerhield het ze er niet van om van de start er direct in te vliegen.

Avancini en Schurter bestoken elkaar, Van der Poel moet passen 

Avancini en Schurter zaten vanaf de start goed van voren. Al in de tweede ronde gaf Avancini er een klap op en dat leek op een serieuze aanval. Waar nog zes rijders op korte afstand bleven volgen, moest Van der Poel al snel de voorsten laten gaan. Na de eerste ronde was het gat slechts zeven seconden, maar al snel liep het verschil op naar meer dan een minuut.

Voorin bleven Avancini en Schurter elkaar in de gaten houden, maar het was Ondrej Cink die het initiatief nam. Onder het tempo van Cink konden alleen de Braziliaan en de wereldkampioen nog volgen en moesten de overige rijders een gat laten. Toen het tempo enigszins zakte, kwamen vanachter weer rijders terug. Het leek een uitputtingsslag te worden en het was wachten op een flinke aanval van Avancini of Schurter.

Kerschbaumer doet de forcing, Schurter zet aan

Na wat tempowisselingen bleven er met Avancini, Schurter, Kerschbaumer en Cink vier vooraan over. Schurter wilde niet tot de laatste ronde wachten en gebruikte de eerste lange klim van het parcours voor een aanval. Alleen Kerschbaumer kon nog volgen. Waar Cink definitief moest afhaken, bleef Avancini op een klein gaatje. De tweede klim van het parcours was voor Schurter het teken voor nog een aanval. Met het ingaan van de laatste ronde waren Schurter en Kerschbaumer weer bij elkaar. Alles zou dus beslist worden in de laatste ronde.

In de laatste ronde nam Kerschbaumer over van Schurter en samen reden ze de eerste klim op. Ook de de tweede klim bleef Kerschbaumer leiden voor Schurter. Schurter bleek te wachten tot de top van de klim. Vlak voor de top plaatste de wereldkampioen namelijk de beslissende demarrage. Met een technische afdaling in het voordeel van Schurter nog voor de wielen, wist hij dat een kleine voorsprong genoeg zou moeten zijn. Kerschbaumer wilde van geen opgeven weten en bleef in het spoor van Schurter, maar de wereldkampioen had nog genoeg energie om Kerschbaumer af te houden en naar de winst te rijden.

Uitslag cross country Les Gets

1. Nino Schurter
2. Gerhard Kerschbaumer +0.04
3. Henrique Avancini +0.38
4. Stephane Tempier +0.48
5. Ondrej Cink "
6. Peter Disera +1.08
7. Jens Schuermans +1.21
8. Jordan Sarrou +1.22
9. Mathias Fleuckiger +1.29
10. David Valero Serrano +1.46

(Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws