[Update] CCC bindt Trentin, die mikt op klassiekers en sprinttrui in grote rondes Algemeen nieuws

[Update] CCC bindt Trentin, die mikt op klassiekers en sprinttrui in grote rondes

Door Bram van der Ploeg 02 augustus 2019 | 12:10


(22 juli 2019) Het CCC van Greg Van Avermaet draait een niet al te best debuutseizoen en is daarom dringend op zoek naar versterkingen en dan vooral een renner die kan zorgen voor wat overwinningen. In die zoektocht zou de ploeg een grote naam gevonden hebben.

Matteo Trentin heeft volgens Het Nieuwsblad een mondeling akkoord bereikt met de ploeg van Jim Ochowicz. De Italiaan is einde contract bij Mitchelton-Scott en had ook een aanbieding voor een contractverlenging op zak, maar zou kiezen voor een vertrek naar CCC.

Dat biedt kansen voor Jens Keukeleire, volgens Het Nieuwsblad. Zijn contract loopt af bij Lotto Soudal en zou bij de Australische formatie de lege plaats van Trentin invulling moeten geven. Keukeleire reed tussen 2012 en 2017 al bij de ploeg, die toen nog Orica heette. Lotto Soudal wil hem alleen houden voor mindere voorwaarden.

Update - 2 augustus 2019 (12.02 uur): Trentin tekent bij CCC

De komst van Matteo Trentin naar CCC Team is officieel gemaakt door de ploeg van Greg Van Avermaet. De Italiaan, die in de afgelopen Tour de France een etappe won, komt over van Mitchelton-Scott en tekent een tweejarig contract tot het einde van 2021. 'Matteo is een exceptioneel talent en we zijn blij dat hij naar CCC komt. Hij maakt onze klassieke ploeg sterker aan de zijde van Van Avermaet, maar we hebben in de Tour ook gezien dat hij naast sprinten ook kan klimmen', zo vertelt ploegbaas Jim Ochowicz. 

De 30-jarige Trentin is al negen jaar prof en brengt dus ervaring bij de ploeg. Hij is blij met zijn transfer. 'Ik was niet per se op zoek naar een andere ploeg, maar deze kans bij CCC diende zich aan. Het is een ploeg die ik goed ken en ik denk dat ik er meer kansen krijg. Ik denk dat Van Avermaet en ik meer kansen hebben in de klassiekers nu we samen gaan rijden, dan wanneer we tegen elkaar reden. Ik mis nog steeds een overwinning of podiumplaats in een grote klassieker, dus dat wil ik graag bewerkstelligen in de komende jaren. Ik heb ook de sprinttrui in grote rondes als doel. Ik was al eens tweede in de Giro en de Vuelta.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws