Demare sprint naar dagzege in vierde etappe Tour de Wallonie na lastige dag Algemeen nieuws

Demare sprint naar dagzege in vierde etappe Tour de Wallonie na lastige dag

Door Marijn van den Berge 30 juli 2019 | 17:05


Arnaud Demare heeft de vierde etappe van de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. Na een zware dag was het de Fransman van Groupama-FDJ die in de sprint met een uitgedund peloton de snelste bleek.

De hele dag was het heuvelachtig en dus roken veel renners kansen. Er werd veel aangevallen en die zware, snelle koers zorgde ervoor dat het peloton flink werd uitgedund richting de finale. In die finale was Katusha erg actief in het aanvallen.

Op ruim 8 kilometer van de streep ontstond een kopgroep zes renners met onder meer Jelle Vanendert, Oscar Riesebeek, Stijn Vandenbergh en Ruben Guerreiro. Ze werden echter weer teruggegrepen, maar door de vele tegenaanvallen was het hollen en stilstaan en brak het peloton in meerdere delen.

Dat vond Lucas Eriksson van Riwal een goed moment om de aanval te kiezen, terwijl het peloton achter hem weer samensmolt. Zijn solo duurde niet lang, want Dimitri Claeys viel aan met 4 kilometer te gaan en poefte over de Zweed heen. Enkele honderden meters later was alles echter weer bijeen, terwijl er achteraan meer mannen af moesten.

Het aanvallen stopte niet, maar niemand kwam meer weg en dus werd er gesprint met een selectief pelotonnetje. In die sprint was het Demare die de snelste was, nadat hij eerder op de dag nog in de vroege vlucht van de dag zat. 

Uitslag etappe 4 Tour de Wallonie

1. Arnaud Demare
2. Szymon Sajnok
3. Stijn Steels
4. Romain Cardis
5. Dries De Bondt
6. Amaury Capiot
7. Baptiste Planckaert
8. Bryan Coquard
9. Tosh van der Sande
10. Christopher Lawless

Algemeen klassement Tour de Wallonie

1. Loïc Vliegen 
2. Chris Lawless +0.12
3. Dries De Bondt +0.13
4. Eddie Dunbar +0.16
5. Kenneth Van Rooy +0.18
6. Quinten Hermans '' 
7. Aurélien Paret-Peintre +0.19
8. Dimitri Claeys +0.21
9. Tosh Van der Sande +0.22
10. Milan Menten "

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws