Like ons!
'Mooie Mercedes' Bernal neemt het er lekker van: 'Friet lag zwaar op de maag'

Algemeen nieuws

'Mooie Mercedes' Bernal neemt het er lekker van: 'Friet lag zwaar op de maag'

Egan Bernal geniet met volle teugen van zijn Tourwinst. De Colombiaan reed dinsdag zijn tweede Belgische criterium in Roeselare en was daar de sterkste. In Het Nieuwsblad biecht hij op dat zijn voorbereiding niet optimaal was.

'Mijn tweede Belgisch criterium zit erop. Misschien had ik net voor het begin van deze wedstrijd toch geen zakje friet moeten eten, want dat lag wel wat zwaar op de maag toen het gashendel helemaal open ging', aldus een lachende Bernal, die Thomas De Gendt en Dylan Teuns achter zich liet. 

Na de criteriums in Aalst en Roeselare is het voor Bernal bijna tijd om zijn gele trui te tonen in eigen land. Hij is komende dagen ook nog te zien in Chaam en Herentals. 'Ik trek binnenkort huiswaarts en ga daar verder genieten van mijn eindzege in de Tour. Ik verwacht in mijn thuisland ook nog wel een stevig feestje.'

Bernal gelijk aan 'heel mooie Mercedes'

Dat doet Bernal overigens met een goed gevulde portemonnee. De Colombiaan was de twee dagen na de Tour niet voor niets in België, zo blijkt nu. Chris Tiekstra van het criterium in Heerlen weet uit ervaring dat Aalst en Roeselare flink betaald hebben om Bernal aan de start te krijgen. 'Om hem te contracteren moet je met aardig wat geld over de brug komen. Je moet dan toch denken in de orde van grootte van een heel mooie Mercedes. En dan heb je nog maar één renner', aldus Tiekstra bij L1. (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven