Van der Poel switcht van fiets naar fiets richting WK: 'Hopelijk is dat genoeg' Algemeen nieuws

Van der Poel switcht van fiets naar fiets richting WK: 'Hopelijk is dat genoeg'

Door Bram van der Ploeg 01 augustus 2019 | 08:45


De blik bij Mathieu van der Poel ging na het EK mountainbike razendsnel op het WK wielrennen in Yorkshire. In de interviews van de afgelopen dagen heeft hij het louter nog over zijn grote doel op 29 september, zo ook op donderdag in de Nederlanderse media.

'Het parcours is dat van een klassieker, dus dat moet mij wel liggen. Ik train alvast wel om daar te winnen en hoop dat ik de conditie tot dan door kan trekken', zo vertelt hij aan De Telegraaf, vlak nadat hij het criterium in Antwerpen heeft gewonnen. Hij herhaalt ook dat de Tour de France zeker al in zijn achterhoofd zit. 'Voor mij zal de Tour nog niet voor volgend jaar zijn, misschien wel voor 2021. Als renner moet je het toch eens meegemaakt hebben.'

Hoe hij zich gaat voorbereiden op het WK? Na de criteriums (voor 'z'n zakcentjes') pakt hij de racefiets, vertelt hij aan de NOS. 'Ik ga rustig opbouwen door meer kilometers en uren te maken op de racefiets. Ik ga langere rondes rijden en twee keer een meerdaagse koers. Dan komen de kilometers vanzelf in de benen. Hopelijk is dat genoeg.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws