Like ons!
De Plus hoopt op Dumoulin: 'INEOS al jaren succesrijk met al die kopmannen'

Algemeen nieuws

De Plus hoopt op Dumoulin: 'INEOS al jaren succesrijk met al die kopmannen'

Laurens De Plus zou er totaal geen problemen mee hebben als Tom Dumoulin na dit seizoen voor Team Jumbo-Visma gaat rijden. De Belg, die zich in de Tour de France ontpopte toch luxe-knecht van Steven Kruijswijk, ziet geen bedreiging in Dumoulin.

'Ik weet niks over Dumoulin, ik hoor dat ook maar zeggen. Maar laat hem maar naar onze ploeg komen. Team INEOS is al zoveel jaren succesrijk met al die kopmannen en de sterkte van Deceuninck-Quick Step in het voorjaar is ook te danken aan het feit dat ze meerdere pionnen hebben', zo ziet De Plus het in Het Nieuwsblad van de positieve kant. 

Voor zijn eigen rol vreest hij niet. 'Het team weet wat het aan mij heeft en welke inhoud ik heb. We gaan daar in de toekomst zeker iets mee doen. Ik moet realistisch zijn en stap voor stap klimmen in de hiërarchie. Als ik met Roglic op stage ben, voel ik toch nog een verschil. Maar de ploeg ziet veel meer in mij dan een knecht. Ik mag nu de rest van het seizoen ook voor eigen rekening rijden.'

De Plus: 'Ik ben de enige kopman in Clasica San Sebastian'

In de Clasica San Sebastian mag hij het laten zien. 'Ik ben de enige kopman. Ik heb een sterke ploeg in steun, er zijn geen excuses. Maar de tegenstand is uiteraard groot. Alaphilippe zal de te kloppen man zijn. Maar ik wil echt een goede koers rijden en doorgaan op die goede flow. Zeker nu ik de kans krijg van het team om zelf te scoren. Ja, dat zorgt voor extra druk, maar dat is plezant. Ook in de Waalse klassiekers was ik kopman en reed ik goed. Maar als je niet in de top vijf rijdt, valt dat niet zo op.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven