Evenepoel na zege in Clasica San Sebastian: 'Ik voelde me eigenlijk de hele dag slecht' Algemeen nieuws

Evenepoel na zege in Clasica San Sebastian: 'Ik voelde me eigenlijk de hele dag slecht'

Door Yob Hillewaert 03 augustus 2019 | 18:04


Remco Evenepoel kan maar met moeite geloven dat hij de Clasica San Sebastian won, hij vertelde in het flashinterview dat hij zich de hele dag niet goed voelde. 

'Ik kan het niet geloven. Ik voelde me de hele dag slecht. Het was een groot risico om zo vroeg in de aanval te gaan', zegt de Belg, die met twintig kilometer te gaan het hazenpad koos. 'Maar ik wist wel hoe sterk ik omhoog kon rijden. Het is ongelofelijk, ik kan het écht niet geloven. Om eerlijk te zijn was het mijn droom om de wedstrijd ooit eens te winnen, maar in mijn eerste jaar als prof... Ik weet niet waar mijn grenzen liggen.

Van Avermaet: 'Hij is moeilijk af te stoppen'

Greg Van Avermaet kwam op geruime afstand als tweede binnen in de Clasica. 'Indrukwekkend van Remco', reageert hij bij Het Laatste Nieuws. Hij heeft niet veel tijd nodig om zich aan te passen. Sommigen proberen hun ganse leven om hier te winnen. Hij wint bij zijn eerste deelname. Eens hij vrijheid krijgt, dan is hij nog moeilijk af te stoppen.'

Jongste winnaar bij uitstek van Clasica San Sebastian

Evenepoel is de jongste winnaar van de Clasica San Sebastian sinds de eerste editie in 1981. Hij is 19, terwijl het vorige record stond op de Zwitser Niki Rüttiman, die nog net 21 was toen hij er won. De adelbrieven dikken maar aan, in de wandelgangen wordt de jongen zelfs al vergeleken met Eddy Merckx.

(Foto: Deceuninck - Quick-Step)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws